Στήριξη Πολυδύναμου Κέντρου Γερμασόγειας από Ε.Ε.

Προκαταρκτική έγκριση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης

Θετική εξέλιξη έχει σημειωθεί για τους δήμους που «κυνηγούν» πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση σημαντικών έργων που έχουν σχεδιάσει και προωθούν για τις περιοχές τους, τα οποία όχι μόνο βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά και αναβαθμίζουν γενικότερα τις αναπτυξιακές υποδομές του.

Σ’ αυτές τις Τοπικές Αρχές περιλαμβάνεται και ο Δήμος Γερμασόγειας, ο οποίος φαίνεται να έχει στο τσεπάκι ευρωπαϊκά κονδύλια που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση του έργου της αξιοποίησης του παλιού Δημοτικού Σχολείου της περιοχής με τη μετατροπή του σε Πολυδύναμο Κέντρο.

Όπως ανέφερε στη «Χαραυγή» ο δήμαρχος, Κυριάκος Ξυδιάς, υποβλήθηκαν τα σχέδια του έργου για χρηματοδότηση και ήδη έχει εξασφαλιστεί η προκαταρκτική έγκριση για ένταξη και του Πολυδύναμου Κέντρου στα έργα που προωθούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό σημαίνει ότι με την τελική έγκριση θα κινηθούν οργανωμένα και χωρίς καθυστερήσεις όλες οι διαδικασίες για την αποκατάσταση, την ανάπλαση και την τελική διαμόρφωση των χώρων του κτιρίου.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο που βρίσκεται στον ιστορικό πυρήνα της Γερμασόγειας και λειτουργούσε ως δημοτικό σχολείο για έναν περίπου αιώνα, εγκαταλείφθηκε με την ανέγερση του νέου δημοτικού και είχε αφεθεί τα τελευταία χρόνια στο έλεος της φθοράς του χρόνου και στους διάφορους βανδαλισμούς. Μετά από πολλές προσπάθειες, ο δήμος κατάφερε μόλις πέρσι να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο η παραχώρηση του κτιρίου στην Τοπική Αρχή.

Μετά από συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κατατέθηκαν εισηγήσεις και προτάσεις για την αξιοποίηση των χώρων του κτιρίου κατά τρόπο που θα καλύπτει πολλές πολιτιστικές, κοινωνικές και άλλες ανάγκες και γενικότερα θα βελτιώνει την καθημερινότητα των δημοτών, αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ο δήμος κατέληξε σε τέτοιους σχεδιασμούς ώστε να λειτουργήσει το Πολυδύναμο Κέντρο προς όφελος των παιδιών, των ηλικιωμένων και άλλες ομάδες του πληθυσμού, ενώ θα δημιουργηθεί και Δημοτική Βιβλιοθήκη καθώς και μια κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.