Στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας και προώθηση του περιφερειακού κολυμβητηρίου στη Δερύνεια, ζητεί το ΑΚΕΛ

Στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας και προώθηση του περιφερειακού κολυμβητηρίου στη Δερύνεια, ζητεί το ΑΚΕΛ.

Αντιπροσωπεία του κόμματος της Αριστεράς αποτελούμενη από τους Βουλευτές Νίκο Κέττηρο και Χρίστο Χριστόφια και τον επικεφαλής του Γραφείου Προσφύγων Γιώργο Βασιλείου επισκέφθηκε τον ΚΟΑ και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Αντρέα Μιχαηλίδη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ανδρόνικο Ανδρονίκου.

Σκοπός της συνάντησης όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ ήταν η συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ναυτικός Όμιλος Κερύνειας και την ανάγκη στήριξης του ώστε να μπορέσει να κρατηθεί σε λειτουργία.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας και προώθηση του περιφερειακού κολυμβητηρίου στη Δερύνεια

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ αποτελούμενη από τους Βουλευτές Νίκο Κέττηρο και Χρίστο Χριστόφια και τον επικεφαλής του Γραφείου Προσφύγων Γιώργο Βασιλείου επισκέφθηκε τον ΚΟΑ και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Αντρέα Μιχαηλίδη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ανδρόνικο Ανδρονίκου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ναυτικός Όμιλος Κερύνειας και την ανάγκη στήριξης του ώστε να μπορέσει να κρατηθεί σε λειτουργία. Όπως συζητήθηκε στη τελευταία συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, ο Ναυτικός Όμιλος Κερύνειας αντιμετωπίζει ουσιαστικά ζητήματα με τις εγκαταστάσεις του στη Λεμεσό ενώ εκκρεμεί για αρκετό χρονικό διάστημα ένεκα καθυστερήσεων του κράτους η μετεγκατάσταση του σε άλλη παραλιακή περιοχή. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται σε τουρκοκυπριακή γη, στερεί από τον όμιλο σειρά εσόδων θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του.

Από την πλευρά του ΚΟΑ αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ναυτικός όμιλος και την ανάγκη στήριξης του κατανοώντας τις επιπλέον δυσκολίες που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια δράσης στην προσφυγιά αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στα αθλητικά δρώμενα.

Συμφωνήθηκε ότι το Δ.Σ του ΚΟΑ θα εξετάσει, στην αμέσως επόμενη συνεδρία του την άμεση οικονομική στήριξη του Ναυτικού Ομίλου στη βάση των αιτημάτων του για την αγορά των απαραίτητων υλικών που θα εγγυώνται την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος της ιστιοπλοΐας. Ταυτόχρονα θα παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας μεταστέγασης του στο νέο χώρο που τους έχει παραχωρηθεί πλησίον του κολυμβητηρίου του ΚΟΑ.

Στα πλαίσια της συνάντησης τέθηκε και το ζήτημα του περιφερειακού κολυμβητηρίου στη Δερύνεια το οποίο εκκρεμεί εδώ και χρόνια καθιστώντας την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου ως τη μόνη Επαρχία χωρίς κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων. Από πλευράς του ΚΟΑ έχει αναφερθεί ότι βρίσκεται στις προτεραιότητες του οργανισμού και γίνεται προσπάθεια ώστε να περιληφθεί στους προϋπολογισμούς της νέας χρονιάς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy