Στήριξη Βερολίνου στην Άγκυρα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία

Την στήριξη της στην Τουρκία για την στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία εξέφρασε η Γερμανία μεσα από του υπουργείο Εξωτερικών.


Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αφού υπογράμμισε το γεγονός ότι η τουρκική επιχείρηση που στρέφεται κατά του Ισλαμικού κράτος “συνάδει προς τους στόχους και τις προθέσεις του συνασπισμού κατά του ΙΚ”, ο εκπρόσωπος της γερμανικής διπλωματίας δήλωσε πως “σέβεται” την απόφαση της Άγκυρας να πολεμήσει εναντίον των κουρδικών οργανώσεων στη Συρία, οι οποίες είναι εντούτοις σύμμαχες των Δυτικών στη συριακή σύγκρουση.

“Η Τουρκία, δικαίως ή αδίκως, θεωρεί πως υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα, από την τουρκική πλευρά, στο PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), το οποίο θεωρούμε κι εμείς τρομοκρατική οργάνωση, και τουλάχιστον ένα μέρος των Κούρδων της συριακής πλευράς. Το σεβόμαστε και θεωρούμε πως είναι θεμιτό δικαίωμα της Τουρκίας να δρά εναντίον αυτών των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων. Υποστηρίζουμε την Τουρκία στο σημείο αυτό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Σέφερ στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.