Στηρίζεται η πολιτιστική δημιουργία

Χάρισε ενοίκια σε πολιτιστικούς χώρους ο Δήμος Δερύνειας

Ενέργειες στήριξης ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε πολιτιστικούς χώρους έκανε ο Δήμος Δερύνειας, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να απαλλάξει ενοικιαστές δημοτικών ακινήτων από τα ενοίκια για το κρίσιμο τρίμηνο Μάρτη, Απρίλη και Μάη.

Όπως ανέφερε στη «Χ» ο δήμαρχος Άντρος Καραγιάννης, έχει αποφασιστεί η απαλλαγή καταβολής ενοικίου στους ενοικιαστές στις καφετέριες του Υπαίθριου Μουσείου και του Δημοτικού Αμφιθεάτρου, ενώ λήφθηκαν και άλλες αποφάσεις με τις οποίες στηρίζεται η πολιτιστική δημιουργία.

Συγκεκριμένα, ανανεώθηκαν τα ενοικιαστήρια συμβόλαια χωρίς να επιβληθούν αυξήσεις, ενώ εκτελέστηκαν και εργασίες αναβάθμισης. Σε ό,τι αφορά δε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, θα γίνουν και άλλες εργασίες επιπρόσθετης αναβάθμισης ενόψει της επαναλειτουργίας του. Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για παραστάσεις οι οποίες με βάση τα σημερινά δεδομένα θα επιτρέπονται από τα μέσα του καλοκαιριού και θεωρείται δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Ήδη, από πέρσι, ο Δήμος Δερύνειας τοποθέτησε 800 πλαστικά ανακλινόμενα καθίσματα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο καθώς και θέσεις για άτομα με αναπηρία, επιλύοντας το σοβαρότερο πρόβλημα που ήταν οι κερκίδες από μπετόν.

Επίσης, όπως ανέφερε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος, συνεχίστηκαν κανονικά οι πληρωμές στους υπεύθυνους των πολιτιστικών συνόλων, όπως μαέστρους, υπεύθυνους θεατρικού και χορευτικού εργαστηρίου, ενώ προχώρησε και η δημιουργία παιδικής χορωδίας.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy