«Στηρίζουν 38 επιστήμονες» τον Μητροπολίτη Μόρφου με πηγή επιστολής: trellogiannisΕπιπρόσθετες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιστολή που στηρίζει μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο. Η επιστολή φαίνεται να υπογράφεται από 38 άτομα, μεταξύ αυτών, δάσκαλοι, πολιτικοί μηχανικοί, θεολόγοι, βυζαντινοί φιλόλογοι κτλ. Σημειώνεται ότι, κάποιοι εξ αυτών, -από τους οποίους δεν θέλησαν να το γνωστοποιήσουν στην εν λόγω επιστολή-, στο βιογραφικό τους αναφέρεται και ως επιπλέον ειδικότητά τους, αυτή της θεολογίας.

Ένα γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά, ωστόσο, είναι ότι η πηγή της επιστολής είναι ένα blogspot με το όνομα trellogiannis.blogspot.com

Η εν λόγω επιστολή δημοσιεύθηκε στο εν λόγω blogspot που είναι και η πρωτογενής πηγή της επιστολής, με την επίσημη ιστοσελίδα της μητροπόλεως να την αναδημοσιεύει.

logo

Ωστόσο, ένας εκ των 38 έσπευσε να διαψεύσει οποιαδήποτε στήριξη προς τον μητροπολίτη και τις θέσεις του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συμμετείχε στο εγχείρημα και ότι εν αγνοία του συμπεριλήφθηκε το όνομά του.

 

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται ότι είναι στο πλευρό του μητροπολίτη, ο οποίος δέχεται μια άδικη δίωξη. Για τον λόγο αυτόν «αποφασίσαμε να πάρουμε θέση. Κατηγορούν τον μητροπολίτη Μόρφου για ρατσισμό επειδή σε συγκέντρωση χριστιανών είπε τα αυτονόητα. Αυτά που πιστεύει η Εκκλησία και αυτά που παραδεχόταν η κοινωνία μας (σε Ελλάδα και Κύπρο) μέχρι πριν από λίγα χρόνια για την ‘‘κατά φύσιν’’ και ‘‘παρά φύσιν’’ σεξουαλική σχέση, για την ομοφυλοφιλία και για τις εκτρώσεις. Ο επίσκοπος Μόρφου έδωσε πιθανή επιστημονική εξήγηση της ομοφυλοφιλίας χωρίς να προσβάλει πρόσωπα. Για την Εκκλησία, όλα τα πρόσωπα είναι εικόνες Χριστού, άρα ιερά και αξιαγάπητα, η αμαρτία όμως δεν είναι αποδεκτή διότι καταστρέφει τον άνθρωπο».

Απογοήτευση από την Accept – ΛΟΑΤΙ

Λύπη εξέφρασε η Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου για τον περιορισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον μη διαχωρισμό επιστήμης και πίστης. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, 38 επιστήμονες συνυπογράφουν την ανοιχτή επιστολή υπέρ του επισκόπου Μόρφου και τα όσα ανέφερε περί πνευματικής βρομιάς των ΛΟΑΤΙ ατόμων, κάνοντας λόγο για «άδικη δίωξη». Η εν λόγω επιστολή «θυμίζει αντιαιρετικό ορθόδοξο κείμενο, παρά επιστημονικό λόγο. Χρησιμοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα, οι 38 υπερασπίζονται τη ρητορική μίσους, ανακηρύσσοντάς την σε λόγια ορθόδοξης αγάπης». Ότι δηλαδή, εξηγεί η ανακοίνωση, τα ΛΟΑΤΙ άτομα έχουν υποχρέωση να υπόκεινται σε κάθε είδους χλευασμό και υποτίμηση, ενώ στην περίπτωση που αντιδράσουν, τότε η Εκκλησία διώκεται και ο πατερικός λόγος «αγάπης» φιμώνεται. «Για ακόμη μια φορά οι θύτες ανακηρύσσονται θύματα».