Στηρίζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές οι Αβέρωφ – Χριστοδουλίδης

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ακρίβειας και της φτώχειας. Δεν υπάρχει, γιατί πιστεύουν και επιλέγουν να εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες στηρίζονται τόσο από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, όσο και από τον «ανεξάρτητο» υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη.  Παρά το επικοινωνιακό περιτύλιγμα του κ. Χριστοδουλίδη θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι δεν έχει διακριτές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Άλλωστε μέχρι σήμερα δεν ακούσαμε ούτε μια πρόταση από πλευράς του επιτελείου Χριστοδουλίδη, η οποία να είναι διαφορετική από τα όσα εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, η οποία όχι μόνο δεν επικρίνεται, αλλά επαινείται και ως «επιτυχημένη»!

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ διαφωνούν με τις προτάσεις του ΑΚΕΛ για μείωση των φόρων σε ηλεκτρισμό και καύσιμα για ανακούφιση των νοικοκυριών. Καμία αντίδραση ούτε και στην πρόταση του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών στον τομέα της ενέργειας και στήριξη των ευάλωτων ομάδων του λαού μας.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία απάντηση στις επιστολές του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ προς τον Υπουργό Οικονομικών και προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπου ο Πρόεδρος καλείται να αποσύρει τις αναφορές των νόμων για να μειωθούν οι φόροι στον ηλεκτρισμό και στα καύσιμα, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών καλείται να συζητήσει για τη φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών. Εκτεθειμένη η κυβέρνηση ΔΗΣΥ και στο θέμα της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού, αφού η ΡΑΕΚ ανακοίνωσε την αποτυχία της πρώτης προσπάθειας για ανταγωνιστική αγορά.

Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη δυσκολότερα και με την αύξηση των επιτοκίων, τα οποία οδηγούν σε αύξηση του κόστους δανειοδότησης σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Για τις δυο πιο πάνω επιστολές δεν είδαμε καμία αντίδραση ή στήριξη από τους δυο συναγερμικούς υποψήφιους Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη.

Συνεπώς, εκείνο που διακυβεύεται στις προσεχείς εκλογές είναι η ανάγκη αλλαγής πολιτικών και όχι προσώπων και αυτό σημαίνει είτε προοδευτική αλλαγή και φιλολαϊκές πολιτικές με Πρόεδρο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, είτε συνέχιση και επέκταση των συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών με Αβέρωφ ή Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.