Στις 25- 31 Οκτωβρίου η παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού Let’s do it Cyprus

Στις 25- 31 Οκτωβρίου πραγματοποιείται φέτος η παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού Let’s do it cyprus. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη η Υπεύθυνη της εκστρατείας Ιλέανα Νίκολσον ανέφερε ότι το φετινό σύνθημα είναι “στο χέρι σου” και σκοπός είναι η παρακίνηση των πολιτών για καθαρισμό περιοχών της Κύπρου. Σημειωσε ότι για πρώτη φορά φέτος το Τμήμα Δασών θα προσφέρει διαδραστικό ηλεκτρονικό χάρτη με τα κόκκινα σημεία όπου υπάρχουν σκουπιδια στην ύπαιθρο. Σκοπός είπε είναι οι πολίτες να εντάξουν στις πεζοπορίες και στις ορειβασίες τους τον καθαρισμό διαφόρων περιοχών.

Ο Υποδιευθυντής του Τμηματος Δασών Σάββας Ιεζεκιήλ εξήγησε ότι σκοπός δεν είναι μόνο ο καθαρισμός των Δασών αλλά και των περιοχών που γειτνιαζουν με τα δάση. Σημειωσε ότι θα υπάρχει προσωπικό από το Τμήμα Δασών για καθοδήγηση των εθελοντών που θα αξιοποιούν τον διαδραστικό χάρτη, αλλά και μηχανήματα για μεταφορά ογκωδών σκουπιδιών.

Από την πλευρά της η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου είπε ότι η καταγραφή και η χαρτογραφηση που θα γίνει για το let’s do it cyprus θα αξιοποιηθεί για τη δεύτερη φάση καθαριότητας που διογρανώνει το Υπουργείο Γεωργίας σε συνεργασία με τους Επιτρόπους Περιβάλλοντος και Πολίτη προκειμένου να υπάρχει κοινό σχέδιο δράσης για από κατάσταση του περιβάλλοντος. Επίσης είπε ότι τη δεδομένη στιγμή βιώνουμε την κλιματική κρίση σημειώνοντας ότι γίνεται μεγάλη συζήτηση για αποκατάσταση της βιοποικιλότητας.

Στο μεταξύ η τελετή κορύφωσης της εκστρατείας θα πραγματοποιηθεί στις 31/10 στις 10.30 το πρωί στο δασικο πάρκο Αθαλάσσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή χρόνια συμμετειχαν περισσότερες από 400 ομάδες στην εκστρατεία και συγκεντρώθηκαν συνολικά 600 τόνοι μικτών απορριμμάτων και 45 τόνοι ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.