Στις 26/2 περιμένουν συγκεκριμένες ιδέες από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δήλωσε ο Ερχιουρμάν

Aναμένουμε ότι στις 26 Φεβρουαρίου ο Ε/κ ηγέτης θα συγκεκριμενοποιήσει τα όσα έχει αναφέρει μέχρι σήμερα, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν προσθέτοντας ότι εδώ και πολύ καιρό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει αναφερθεί σε πολύ διαφορετικά πράγματα και αποφεύγει επίμονα να τα ξεκαθαρίσει.

«Γι’ αυτό πρέπει να αποσαφηνίσει εντελώς τί θέλει σε αυτή την ανεπίσημη συνάντηση, ώστε να μπορούν να συζητηθούν κατά τρόπο που θα έχει νόημα άλλα πράγματα. Αυτό είναι που λέμε συνεχώς, πρέπει για μια φορά να πει τί θέλει και αυτό πρέπει να είναι συγκεκριμένο». Μιλώντας μετά από την προγραμματισμένη εβδομαδιαία συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Ερχιουρμάν πρόσθεσε ότι εάν αυτό που θέλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό από την τ/κ πλευρά, θα πρέπει (ο Πρόεδρος Αναστασιάδης) να είναι έτοιμος και για το εξής: ότι θα χρειαστεί ετοιμότητα για διαπραγματεύσεις που θα είναι επικεντρωμένες στο αποτέλεσμα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Εξέφρασε την άποψη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παίζει με τον χρόνο και για να αντικρούσει αυτόν τον ισχυρισμό ο Ε/κ ηγέτης θα πρέπει το λιγότερο να προσέλθει στην άτυπη – όπως σημείωσε – συνάντηση της 26ης Φεβρουαρίου με συγκεκριμένες απόψεις.

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν αναφέρθηκε και στα ΜΟΕ που αφορούν την κινητή τηλεφωνία και το ηλεκτρικό ρεύμα , τα οποία – είπε – έγιναν επειδή η ε/κ πλευρά κωλυσιεργούσε και δεν προχωρούν επειδή οι Ε/κ – όπως υποστήριξε – αποφεύγουν να κάνουν βήματα. Αν υπάρχει κάτι σε αυτά τα θέματα αναμένεται να μεταφερθεί στην συνάντηση στον Μουσταφά Ακιντζί (από την ε/κ πλευρά), πρόσθεσε ο κ. Ερχιουρμάν.

Συνέχισε λέγοντας ότι στην τ/κ πλευρά όλοι λένε πως διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν απλά για να γίνουν, και δεν μπορούν να γίνουν εάν από την αρχή δεν γίνει αποδεκτή η πολιτική ισότητα. «Γιατί εμείς ως τ/κ πλευρά έχουν πλέον βαρεθεί και κουραστεί από την προσέγγιση του να παίξω με το χρόνο και αντί να φτάνω στη λύση να παίζουμε για να προφυλάξουμε το στάτους κβο που είναι προς όφελός μας». Εύχομαι ο κ. Αναστασιάδης να μας διαψεύσει, πρόσθεσε.

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι με τον κ. Ακιντζί συζήτησαν επίσης το θέμα της «τοπικής μεταρρύθμισης», σημειώνοντας ότι το σχετικό «νομοσχέδιο» εδώ και πολύ καιρό έχει συζητηθεί στη «βουλή», στις αρμόδιες «επιτροπές», έχουν ληφθεί γραπτώς οι απόψεις όλων των ενδιαφερομένων, υπάρχουν οι αρχές πάνω στις οποίες βασίστηκε και αυτές θα πρέπει να διατηρηθούν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.