Συνέχεια στην αυτεπάγγελτη εξέταση της νομοθεσίας που αφορά στη πρόληψη και καταπολέμηση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους και κατά συνέπεια και το θέμα της κάρτας φιλάθλου, αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Νομικών της Βουλής.

Η Επιτροπή η οποία θα ζητήσει να έχει ενημέρωση από τον νέο Υπουργό για τις αλλαγές που ενημερώθηκαν ότι θα έχουν ετοιμαστεί και βρίσκονται στο στάδιο της νομοτεχνικής επεξεργασίας.

Όπως σημειώνει σε δηλώσεις του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανούς, η συνέχεια της συζήτησης η οποία θα γίνει στις 26 Ιουνίου θα πρέπει η επιτροπή να λάβει υπόψη της δύο σημαντικά γεγονότα.

Πρώτο, υπήρξε δέσμευση από πλευράς του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης για κατάθεση στο Κοινοβούλιο τροποποιήσεων της νομοθεσίας μαζί ασφαλώς και με προτάσεις που κατατέθηκαν από την ΚΟΠ, από τον ΚΟΑ, από σωματεία καθώς και πολιτικούς προβληματισμούς που εμείς και άλλα κόμματα καταθέσαμε στο Κοινοβούλιο.

Δεύτερο, με αφορμή και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το Μακάρειο Στάδιο, διαπιστώθηκε ότι προκύπτουν ζητήματα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της λειτουργίας σταδίων και επειδή τα θέματα της αδειοδότησης σταδίων εμπίπτουν στη νομοθεσία, θεωρούμε καθήκον μας να τα εξετάσουμε ταυτόχρονα με την ευρύτερη αξιολόγηση της νομοθεσίας που γίνεται εδώ και καιρό από την Επιτροπή.