Στις 27 Νοεμβρίου οι «εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης» στα κατεχόμενα


Στις 27 Νοεμβρίου 2022 αντί για χτες, 26 Ιουνίου – που ήταν η κανονική ημερομηνία – θα διεξαχθούν οι «εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης» στα κατεχόμενα, κατόπιν σχετικού «νομοσχεδίου» που εγκρίθηκε πλειοψηφικά στη «βουλή» την περασμένη Παρασκευή και δημοσιεύθηκε σήμερα στην «επίσημη» εφημερίδα.

Η πρόταση από πλευράς «κυβέρνησης» για τον Νοέμβριο έγινε για να περάσει μέχρι τότε και να εφαρμοσθεί το «νομοσχέδιο» για την τοπική μεταρρύθμιση και την μείωση του αριθμού των «δήμων».

Το συγκεκριμένο «νομοσχέδιο», όπως και εκείνο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που επίσης πέρασε με την πλειοψηφία των «κυβερνώντων» κομμάτων από την «βουλή» την Παρασκευή, θα οδηγηθούν στο «συνταγματικό – ανώτατο δικαστήριο» από το ΡΤΚ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφερόμενος στο «νομοσχέδιο» για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση γράφει ότι πρόκειται για “πρωτόκολλο συνεργασίας” για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους.

Η “αντιπολίτευση” ζήτησε αλλαγές στο άρθρο για τη δικαιοδοσία διαχείρισης και προβολής προσωπικών δεδομένων στον τουρκικό δορυφόρο Türksat, οι οποίες δεν έγιναν δεκτές από την “κυβέρνηση”.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.