Στις 29/11 θα συζητηθούν τα ζητήματα της Ένωσης Κοινοτήτων που αφορούν τις συνενώσεις

Α. Δαμιανού: Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι

Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών, βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού. Συγκεκριμένα, είπε ότι μετά και τη χθεσινή συνεδρία άρχισε να «φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ», με τη διεξαγωγή προφανώς της πιο δύσκολης από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΌπως είπε ο κ. Δαμιανού, «η κατ’ αρχήν πλειοψηφική αλλά κατά κανόνα ομόφωνη θέση της Επιτροπής Εσωτερικών σε διάφορα θέματα μάς επιτρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι με βάση και τον οδικό χάρτη που έχουμε θέσει, θα ολοκληρώσουμε πολύ σύντομα και θα οδηγήσουμε τις νομοθεσίες στην Ολομέλεια».

Αναφορικά με τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, δήλωσε ότι «υπάρχουν επιμέρους ζητήματα», τα οποία ως Επιτροπή αλλά και ως ΑΚΕΛ είναι έτοιμοι να τα συζητήσουν με τα υπόλοιπα κόμματα και το υπουργείο.

Συνέχισε λέγοντας πως «πρόθεση είναι η άμεση μορφή λόγου και δημοκρατίας στις τοπικές κοινωνίες και όχι να τουμπάρουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη μεταρρύθμιση».

Για τις συνενώσεις είπε ότι «και πάλι κατ’ αρχή, και υπό την αίρεση τροπολογιών που θα κατατεθούν σε επόμενες συνεδριάσεις, η κατάληξη της Επιτροπής Εσωτερικών είναι για την εγκαθίδρυση ή διατήρηση 20 δήμων» αντί 17 που ζητά η κυβέρνηση.

Πρόσθεσε ότι «αυτό που προέχει είναι η βιωσιμότητα, η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα, αφουγκραζόμενοι και ιδιαιτερότητες σε κάποιες περιπτώσεις αλλά και πολιτικές ιδιαιτερότητες», αναφερόμενος στους Δήμους Αθηένου και Δερύνειας.

Η Επιτροπή θα συνέλθει στις 29 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου, αλλά και ακόμη 1-2 φορές, ώστε να οδηγηθούν τα νομοσχέδια στην Ολομέλεια εντός του πρώτου δεκαημέρου Δεκεμβρίου. Στις 29/11 θα συζητηθούν επισταμένα ζητήματα της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου που αφορούν τις συνενώσεις, συμπλεγματοποιήσεις και κάποια άλλα εκκρεμούντα ζητήματα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.