Στις 30 Μαΐου προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο λιμανάκι της κατεχόμενης Κερύνειας

Στις 30 Μαΐου προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο αρχαίο λιμάνι της Κερύνειας που ξεκίνησαν την 1η Δεκεμβρίου 2022, ανέφερε ο «υπουργός τουρισμού», Φικρί Ατάογλου, λέγοντας πως όλες οι υποδομές ανανεώνονται.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αναφερόμενος στο έργο ανακαίνισης και συντήρησης του χώρου κατά μήκος ολόκληρου λιμανιού, ο κ. Ατάογλου πρόσθεσε ότι θα αναπαλαιωθούν επίσης το σύστημα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, οι γραμμές τηλεφώνου, ηλεκτρικού και οι αγωγοί νερού. Το πρώτο που έγινε, ανέφερε, ήταν να γκρεμιστούν τα παράνομα ανεγειρόμενα καταλύματα ενώ έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση βάσης ασφάλτου. Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση ψαμμίτη και θα βάλουν γυαλί στις επιφάνειές όπου βρίσκονται αρχαία αντικείμενα, ώστε ο κόσμος να τα βλέπει.

Ανέφερε επίσης ότι αναπαλαιώνονται οι πόρτες, τα μπαλκόνια, τα παράθυρα και οι προσόψεις των κτιρίων.

Θα αναπαλαιωθούν επίσης, πρόσθεσε, η προβλήτα για τα ιδιωτικά σκάφη και τα αλιευτικά. Επανέλαβε δε ότι δίνουν οικονομική στήριξη 6 μηνών στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει λόγω των εργασιών στο λιμανάκι αλλά και το μισό του κατώτατου μισθού σε κάθε εργαζόμενο που δουλεύει σε αυτές.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.