Στις 30 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνονται οι κλινικές δοκιμές του δεύτερου εμβολίου στη Ρωσία

Στα μέσα Αυγούστου η Ρωσία καταχώρησε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού στον κόσμο με την ονομασία «Sputnik V» το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια.

Το Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας της Ρωσίας, Vector, θα ολοκληρώσει τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του κορονοϊού στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για την υγεία, Άννα Πόποβα.

«Οι συνάδελφοί μας εστιάζουν σε ένα εμβόλιο, εμβόλιο πεπτιδίων, οι κλινικές δοκιμές του οποίου ολοκληρώνονται τώρα. Στις 30 Σεπτεμβρίου είναι η τελική ημερομηνία» δήλωσε η Πόποβα σε εθνικό συνέδριο της Ρωσίας για τις μολυσματικές ασθένειες.

Πρόκειται για δεύτερο εμβόλιο που αναπτύσσει η Ρωσία, μετά το Sputnik V.

Σημειώνεται ότι στα μέσα Αυγούστου, η Ρωσία καταχώρησε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού στον κόσμο με την ονομασία «Sputnik V» το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια. Το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε 76 εθελοντές χωριστά σε δύο ιδρύματα, το Πανεπιστήμιο Sechenov με έδρα τη Μόσχα και το κύριο στρατιωτικό κλινικό νοσοκομείο Burdenko του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας. Η τρίτη φάση της δοκιμής του εμβολίου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με τη συμμετοχή περίπου 2.000 ατόμων.

Αν και πολλά δυτικά κράτη εξέφρασαν επιφυλάξεις σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου, το ρωσικό Υπουργείο Υγείας υπογράμμισε ότι το «Sputnik V» υποβλήθηκε σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους και αποδείχθηκε ικανό να δημιουργήσει ανοσία έναντι του ιού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.