Στις 5 Μαρτίου τα ΜΕΔ των πολιτικών προσώπων στην Επιτροπή Ελέγχου

Στις 5 Μαρτίου θα παραστεί ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, για συζήτηση του θέματος του καταλόγου Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων σε Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα.

Κατά τη συνεδρία ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας θα παρουσιάσει τα στοιχεία και πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Κεντρική Τράπεζα σε σχέση με τη λίστα που απέστειλε πριν την αφυπηρέτηση της, η τέως διοικητής Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Η επιτροπή θα αποφασίσει για τον χειρισμό του θέματος, αφού ενημερωθεί από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.
Κατά τη σημερινή συζήτηση σήμερα στην Επιτροπή Ελέγχου, ο Πρόεδρος της Ζαχαρίας Κουλίας εξέφρασε τη δυσφορία του, επειδή, κατά τον ίδιο, Βουλευτές, μεταξύ αυτών η Ειρήνη Χαραλαμπίδου του ΑΚΕΛ, η οποία, όπως υποστηρίζει ο κ. Κουλίας τον διέβαλαν σε Μέσα Ενημέρωσης για το περιεχόμενο των στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουλίας σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής απέστειλαν επιστολή προς τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ζητώντας του να φέρει τα στοιχεία στην Επιτροπή αφού τα έχει επεξεργαστεί και να προσκομίσει μόνο όσα αφορούν παραβίαση νομοθεσίας.

Κατά τη συνεδρία, ο γραμματέας της επιτροπής ενημέρωσε ότι μετά από επικοινωνία με τον Διοικητή, ο κ. Ηροδότου, θα μπορούσε να παραστεί σε συνεδρία της Επιτροπής στις 5 Μαρτίου, για να παρουσιάσει τα στοιχεία σχετικά με ΜΕΔ των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η τέως διοικήτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη είχε αρνηθεί να καταθέσει τα στοιχεία που αφορούν τα ΜΕΔ των ΠΕΠ στη βουλή.
Κατά τη συζήτηση συμφωνήθηκε τελικά όπως όπως το περιεχόμενο οποιασδήποτε επιστολής της επιτροπής προς τον Διοικητή συζητείται προηγούμενος σε συνεδρία και αποστέλλεται εκ μέρους όλων των μελών της επιτροπής.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε δηλώσεις της αργότερα υπέδειξε σε έντονο ύφος ότι οι ισχυρισμοί από πλευράς Προέδρου και Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ ότι οι τοποθετήσεις της στο θέμα δεν έχουν την έγκριση του κόμματος της, είναι εντελώς ανυπόστατοι.
Στο μεταξύ με πρωτοβουλία του ΔΗΣΥ, η επιτροπή ενέγραψε δεύτερο θέμα που αφορά τ
ις διαγραφές δανείων κομμάτων, εταιρειών και οργανισμών συνδεδεμένων με κόμματα και πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.
Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου δήλωσε ότι θα ζητηθεί από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας η ετοιμασία σχετικής λίστας, όπως έγινε και με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.