Στην Barclays, HSBC, Morgan Stanley και SG CIB ανέθεσε η Κυπριακή Δημοκρατία τη διοργάνωση σειράς συναντήσεων και τηλεδιασκέψεων, αρχής γενομένης από τις 9 Δεκεμβρίου, για ενημέρωση επενδυτών για την κυπριακή οικονομία και τη χρηματοδοτική στρατηγική.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία, με βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας Β+ (σταθερή) από τον Οίκο Standard and Poor’s, Β3(σταθερή) από τον Οίκο Moody’s, Β- (θετική) από τον Οίκο Fitch και BL από τον Οίκο DBRS, έχει αναθέσει στις Barclays, HSBC, Morgan Stanley και SG CIB να διοργανώσουν μια σειρά συναντήσεων και τηλεδιασκέψεων με επενδυτές στην Ευρώπη αρχίζοντας από τις 9η Δεκεμβρίου 2014», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

«Η Δημοκρατία επιδιώκει να ενημερώσει τους επενδυτές για τις πρόσφατες εξελίξεις και να συζητήσει τη χρηματοδοτική στρατηγική», προσθέτει η ανακοίνωση.

Σε πορεία αποκλιμάκωσης η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Εν τω μεταξύ, σε καθοδική πορεία εισήλθε εκ νέου η απόδοση του 10ετους κυπριακού ομολόγου στις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, η απόδοση του κυπριακού 10ετούς (λήξης 2020) βρίσκεται σήμερα στο 5,21%. Από το 4,50% που υποχώρησε στις 8 Σεπτεμβρίου, που ήταν το χαμηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, η απόδοση ακολούθησε ανοδική τροχιά συνεπεία της μη εκταμίευσης της έκτης δόσης του προγράμματος προσαρμογής.

Η απόδοση του κυπριακού 10ετους είχε εκτιναχθεί στο 5,88% στις 23 Οκτωβρίου. Είχε συμπαρασυρθεί από τις αμφιβολίες των επενδυτών για το κατά πόσον η Ελλάδα ήταν σε θέση να εξέλθει του δικού της μνημονίου, παρά το γεγονός ότι μετά τις αποφάσεις του Μαρτίου του 2013, η κυπριακή οικονομία δεν έχει καμία συστημική διασύνδεση με την Ελλάδα.

(ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΒΑ)