Στις 9 το πρωί της Πέμπτης η προδικαστική ακρόαση για συνέχιση της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες

Στις 9 το πρωί (τοπική ώρα, 10 ώρα Κύπρου) θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες η προδικαστική ακρόαση της ευρωβουλευτή και παυθείσας Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή.

Κατά την προδικαστική ακρόαση, που θα πραγματοποιηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών (Palais de Justice / Justitiepaleis), θα αποφασιστεί κατά πόσο η κ. Καϊλή θα συνεχίσει να τελεί υπό κράτηση μέχρι τη δίκη της για φερόμενη συμμετοχή σε δίκτυο χρηματισμού και διαφθοράς, ή αν θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται πως μετά από σειρά εφόδων σε οικίες και γραφεία νυν και τέως ευρωβουλευτών στις 9 Δεκεμβρίου, τέθηκαν υπό κράτηση η κ. Καϊλή, ο τέως ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ΜΚΟ Fight Impunity Αντόνιο Παντζέρι, ο σύντροφός της κ. Καϊλή και τέως βοηθός του κ. Παντζέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι καθώς και ο γ.γ. της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC) Λούκα Βισεντίνι.

Έκτοτε ο κ. Βισεντίνι αφέθηκε ελεύθερος, ενώ συνελήφθη και ο Νίκολο Φίγκα – Ταλαμάνκα, γενικός γραμματέας της ΜΚΟ No Peace Without Justice.

Οι Παντζέρι, Τζιόρτζι και Ταλαμάνκα εμφανίστηκαν την περασμένη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης των πρώτων δύο και την υπό όρους απελευθέρωση του τρίτου με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι). Η κ. Καϊλή είχε ζητήσει αναβολή μέσω του δικηγόρου της, επικαλούμενη απεργία στις φυλακές του Χάρεν όπου κρατείται.

Εν τω μεταξύ την περασμένη Δευτέρα ο κ. Βισεντίνι με δήλωσή του παραδέχθηκε πως έλαβε δωρεά μικρότερη από 50 χιλιάδων ευρώ από τη Fight Impunity, προσθέτοντας πως δεν υπήρχαν όροι συνδεδεμένοι με αυτή τη δωρεά, ενώ ανακοίνωσε πως αποφάσισε να απέχει προσωρινά από τις εργασίες της ITUC.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.