Στις εργασίες Άτυπου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΕ θα συμμετέχει η Στέφη Δράκου

Στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα λάβουν χώρα στις 3 και 4 Φεβρουαρίου, θα συμμετάσχει η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, η οποία για το σκοπό αυτό αναχωρεί την Τετάρτη για τη Λιλ της Γαλλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, στο πλαίσιο των εργασιών του πρώτου Συμβουλίου υπό τη Γαλλική Προεδρία, οι Υπουργοί αναμένεται να προβούν σε μια γενική συζήτηση πολιτικής αναφορικά με την ενίσχυση του χώρου Σένγκεν μέσα από την υιοθέτηση σχετικών εργαλείων και μέτρων τα οποία θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή του κεκτημένου και στη δημιουργία μηχανισμού άμεσης αντιμετώπισης απειλών σε περιόδους κρίσης για τον ενιαίο χώρο ελεύθερης διακίνησης.

Επιπρόσθετα θα εξεταστούν μέτρα αντιμετώπισης της αυξανόμενης τάσης που παρατηρείται σε ολόκληρη της Ευρώπη για τη χρήση ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο, με την ενίσχυση της συνεργασίας των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και των δικαστικών αρχών των κρατών μελών.

Παράλληλα, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με την εισαγωγή ενός πανευρωπαϊκού συστήματος εντοπισμού αγνοούμενων παιδιών. Στόχος της συζήτησης είναι η ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας και η θέσπιση κοινών προτύπων δράσης από τις εθνικές αρχές επιβολής του νόμου σε περιπτώσεις απαγωγών παιδιών.

Η σύνοδος θα ολοκληρωθεί με την εξέταση του ζητήματος της αναγνώρισης αποφάσεων που αφορούν θέματα αναγνώρισης του ρόλου του γονέα (parenthood) ανάμεσα στα κράτη Μέλη, στο πλαίσιο της στρατηγικής για τα δικαιώματα του παιδιού.

Η Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.