Στις εργασίες της 13ης Ευρασιατικής Συνόδου Κορυφής συμμετέχει ο πρόεδρος

ΠτΔ – 13η Ευρασιατική Σύνοδος Κορυφής Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης στις εργασίες της 13ης Ευρασιατικής Συνόδου Κορυφής (ASEM 13) που συνέρχεται στην Πνομ Πενχ της Καμπότζης. // PoR – 13th ASEM Summit Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, participates via teleconference in the 13th ASEM Summit hosted in Phnom Penh, Cambodia.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συμμετέχει σήμερα και αύριο, 25-26 Νοεμβρίου, στις εργασίες της 13ης Ευρασιατικής Συνόδου Κορυφής (ASEM 13) που συνέρχεται μέσω τηλεδιάσκεψης από την Πνομ Πενχ της Καμπότζης, σύμφωνα με δήλωση του ΚΕ, Μάριου Πελεκάνου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤη Σύνοδο – όπου λαμβάνουν μέρος οι ηγέτες 51 χωρών-εταίρων, μεταξύ των οποίων από όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ και πολλά Κράτη της Ασίας – θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, η σημασία της πολυμέρειας (multilateralism) και της επικράτησης της διεθνούς τάξης πραγμάτων που να βασίζεται σε κανόνες, η ανάγκη για κοινωνικο-οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία του κορωνοϊού, η κλιματική αλλαγή, οι αναδυόμενες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της κυρίως παρέμβασής του που είναι προγραμματισμένη για αύριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προτίθεται να σταθεί στη σημασία ενός αποτελεσματικού πολυμερούς συστήματος που να παράγει απτά αποτελέσματα καθόσον αφορά στην αντιμετώπιση των σημερινών και αυριανών παγκόσμιων προκλήσεων, όπως επίσης και τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζουν χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, μεταξύ των οποίων και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και οι οποίες απειλούν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και παρεμποδίζουν την περιφερειακή ανάπτυξη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.