Στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ASEAN ο ΠτΔ, την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

epa10254765 (L-R) Luxembourg's Prime Minister Xavier Bettel, Czech Republic's Prime Minister Petr Fiala and President of the Republic of Cyprus Nicos Anastasiades during a two days EU Summit in Brussels, Belgium, 20 October 2022. The Council will gather on 20-21 October to discuss the ongoing conflict in Ukraine, the energy crisis, economic issues and external relations. EPA/OLIVIER HOSLET

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συμμετέχει σήμερα  στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ASEAN, η οποία έχει ως κυριότερο στόχο την εμβάθυνση του πολιτικού διαλόγου και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ένωσης των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Την Πέμπτη θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην ατζέντα της οποίας βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, θέματα ενέργειας και οικονομίας, ζητήματα που άπτονται των εξωτερικών σχέσεων της Ένωσης αλλά και του τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, καθώς επίσης και οι σχέσεις της ΕΕ με τους εταίρους της Νότιας Γειτονίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στις Βρυξέλλες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην Κύπρο επιστρέφουν την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.