Στις Φυλακές κυκλοφορεί τιµοκατάλογος για αγορά ναρκωτικών ανά είδος, κινητών τηλεφώνων, καρτών sim και ποτών

Το παρακράτος των Κεντρικών Φυλακών πίσω από τη βιτρίνα…

 

Το γεγονός ότι κάποιοι βρίσκονται φυλακισµένοι φαίνεται ότι δεν εµποδίζει τον υπόκοσµο από το να διεξάγει κανονικά τις «δουλειές» του. Μάλιστα, µετά από την αστυνοµική έφοδο που έγινε στις Κεντρικές Φυλακές την περασµένη βδοµάδα, γίνεται λόγος για ύπαρξη εγκληµατικής οργάνωσης µέσα στις φυλακές!

«Κρατούν στο χέρι» τη διεύθυνση των Φυλακών;

Σύµφωνα µε πληροφορίες µας, η διακίνηση ναρκωτικών «καλά κρατεί». Σε κάποιες περιπτώσεις, µάλιστα, µεταφέρονται στις Κεντρικές Φυλακές µέσω drones, ενώ οι κρατούµενοι τα µαζεύουν κατά την πρωινή καθαριότητα της αυλής. Τα δε κινητά τηλέφωνα είναι βασικό αξεσουάρ πολλών κρατούµενων. Πολλοί από αυτούς, σύµφωνα µε τις πληροφορίες µας, συνεχίζουν να επικοινωνούν ανενόχλητοι µε τον έξω κόσµο, ενώ φαίνεται ότι έχουν στην κατοχή τους βίντεο µε τα οποία κρατούν στο «χέρι» τη διεύθυνση των Φυλακών.

Λέγεται, µάλιστα, ότι στις φυλακές υπάρχει «τιµοκατάλογος» για αγορά κινητών τηλεφώνων, καρτών sim, ναρκωτικών ανά είδος και ποτών. Για όλα αυτά υπάρχουν βίντεο και είναι υπόψιν των Αρχών.

Το συµπέρασµα ότι οι ένοικοι των φυλακών συνεχίζουν απρόσκοπτα τη δράση τους εξάγεται και από την πρόσφατη σύλληψη του υπόδικου Γιώργου Χριστοδούλου, ο οποίος θεωρείται ως ο ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία του Ανδρέα Ευαγγέλου στη Λάρνακα.

Εµπόδια από τη διεύθυνση και επιθέσεις σε αστυνοµικούς

Ίσως το πιο σοβαρό όµως να είναι ο ισχυρισµός ότι η διεύθυνση των φυλακών θέτει εµπόδια στην προσπάθεια της Αστυνοµίας να διεξάγει ελέγχους. Χαρακτηριστικό παράδειγµα είναι η έφοδος που διατάχθηκε από την Αστυνοµία την Πέµπτη 3 Φεβρουαρίου.

Κατά την άφιξη των αστυνοµικών στις Φυλακές υπήρξε µεγάλη καθυστέρηση, καθώς για ακόµη µια φορά ζητήθηκε από όλους τους αστυνοµικούς να επιδείξουν Safepass, ενώ ούτε ο φρούραρχος ούτε η διευθύντρια απαντούσαν τα τηλέφωνά τους.

Όταν τελικά κατάφεραν να µπουν, τους «καλοδέχτηκαν» οι υπόδικοι οι οποίοι έριχναν µπουκάλια µε ούρα, πορτοκάλια, καυτό νερό και καφέδες στους αστυνοµικούς. Είχαν φαίνεται ειδοποιηθεί και ήταν πλήρως προετοιµασµένοι για να επιτεθούν.

Στη συγκεκριµένη έρευνα δεν βρέθηκε τίποτα το ύποπτο, οπότε την Παρασκευή διατάχθηκε νέα έφοδος. Όταν προσπάθησαν οι αστυνοµικοί να µπουν στην πτέρυγα 8, δέχτηκαν για ακόµη µια φορά επίθεση. Την ίδια ώρα, οι υπόδικοι της πτέρυγας 5 αντιλήφθηκαν τη φυγή των αστυνοµικών και δηµιουργήθηκε νέα συµπλοκή.

Σηµειώνεται ότι για ακόµη µια φορά η φρούραρχος, παρά τις επανειληµµένες κλήσεις από τους δεσµοφύλακες, δεν απαντούσε, ενώ δεν υπήρξε αντίδραση ούτε από τη διεύθυνση. Επίσης, ενώ έπρεπε να γίνει ανάκληση προσωπικού για να διαλυθεί η ανταρσία, δεν έγινε.

Και στη νέα έφοδο της Αστυνοµίας, το βράδυ της Παρασκευής υπήρξε πάλι καθυστέρηση, αφού η διευθύντρια για άλλη µια φορά δεν ανταποκρινόταν στα τηλεφωνήµατα από τη φρούραρχο. Αυτή τη φορά όµως η διευθύντρια δεν ανταποκρινόταν ούτε στα τηλεφωνήµατα από τον αξιωµατικό υπηρεσίας, τον Γενικό Εισαγγελέα και το αρχηγείο της Αστυνοµίας.

Σε κάθε περίπτωση, το ερώτηµα που πρέπει να απαντηθεί από τις Αρχές είναι: Γιατί δεν υπήρχε αντιοχλαγωγική οµάδα είτε των φυλακών είτε της Αστυνοµίας κατά την έφοδο; Και αν, όντως, η κατάσταση που επικρατεί είναι αυτή που περιγράφεται, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

 

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ηµερών χάλασαν τη βιτρίνα
Πίσω από το γυαλιστερό περιτύλιγµα µε το οποίο έντυσαν τις Κεντρικές Φυλακές, υπάρχει µία σάπια πραγµατικότητα. Τα επικοινωνιακά σόου δεν µπορούν να κρατάνε για πάντα κρυφά τα όσα γίνονται εντός των φυλακών, µε τα γεγονότα των τελευταίων µηνών να φανερώνουν ολοένα και πιο ξεκάθαρα την µπόχα που αναβλύζει.

 

Γιάννης Κακαρής

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.