Θα λειτουργήσουν 44 εκλογικά κέντρα παγκύπρια

Στις κάλπες οδηγούνται σήμερα σχεδόν 32 χιλιάδες Αμμοχωστιανοί για να εκλέξουν τον νέο τους δήμαρχο μετά τον αδόκητο θάνατο του Αλέξη Γαλανού.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα με μία ώρα διακοπή από τις 12 μέχρι τη μία το μεσημέρι.
Για τη διενέργεια των εκλογών θα λειτουργήσουν συνολικά 44 εκλογικά κέντρα:
4 στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου (Παραλίμνι, Σωτήρα, Δερύνεια, Αυγόρου)
7 στη Λευκωσία (Δήμος Λευκωσίας, Στρόβολος, Αγλαντζιά, Λατσιά, Λακατάμεια)
13 στη Λάρνακα (Δήμος Λάρνακας, Αραδίππου, Δρομολαξιά, Μενεού, Κοφίνου, Λειβάδια, Ορμήδεια)
19 στη Λεμεσό (Δήμος Λεμεσού, Άγιος Αθανάσιος, Μ. Γειτονιά, Κ. Πολεμίδια, Π. Πολεμίδια, Επισκοπή, Κολόσσι, Μουτταγιάκα, Τραχώνι)
1 στην Πάφο
Οι εκλογείς ανέρχονται στις 31.589. Στην επαρχία Λεμεσού βρίσκονται οι πιο πολλοί ψηφοφόροι και συνολικά γύρω στις 12.500, στην επαρχία Λάρνακας βρίσκονται γύρω στις 10.000, στη Λευκωσία είναι 4.500, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου 3.500, ενώ στην επαρχία Πάφου βρίσκονται 1.200 εκλογείς.
Για τη δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου υποβλήθηκαν πέντε υποψηφιότητες, από τους Σίμο Ιωάννου, Νίκο Κάρουλλα, Ανδρέα Λόρδο, Γιώργο Σταυρή και Λίνο Παπαγιάννη.

  • Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Σίμου Ιωάννου υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ. Ο Σίμος Ιωάννου υπηρέτησε τον Δήμο της Αμμοχώστου ως δημοτικός σύμβουλος για 26 χρόνια. Όραμά του η επιστροφή των κατοίκων στην πόλη τους ενώ όλο αυτό το διάστημα έχει επισημάνει πως η κλεψύδρα του χρόνου εξαντλείται για την Αμμόχωστο και πρέπει άμεσα να τεθεί το θέμα στο προσκήνιο σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, προτεραιότητά του αποτελεί και η ενεργοποίηση του κόσμου της Αμμοχώστου στον αγώνα για επιστροφή.
  • Ο Νίκος Κάρουλλας υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ απευθύνοντας και αυτός κάλεσμα για επανένωση της πατρίδας μας για επιστροφή στην Αμμόχωστο.
  • Ο Ανδρέας Λόρδος επιθυμεί να ενώσει δυνάμεις ώστε οι Αμμοχωστιανοί να αναλάβουν οι ίδιοι τα ηνία της πόλης τους.
  • Το ΕΛΑΜ κατέρχεται στις εκλογές με τον υποψήφιό του Λίνο Παπαγιάννη υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων κλείσιμο του οδοφράγματος στη Δερύνεια.
  • Τέλος, ο Γεώργιος Σταυρή υποστηρίζει συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την Αμμόχωστο.

Το αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να γίνει γνωστό μέχρι τις 8 το βράδυ.
Η ανακήρυξη του νέου δημάρχου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Παροχή πληροφοριών στο κοινό
Με την ευκαιρία της αναπληρωματικής εκλογής του δημάρχου Αμμοχώστου, σήμερα λειτουργεί ειδική υπηρεσία για την παροχή πληροφοριών στο κοινό.
Το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τους πιο κάτω τρόπους:
Μέσω sms, στέλνοντας μήνυμα στον αριθμό 1199, καταχωρώντας τα εξής: wtv κενό αριθμός ταυτότητας, κενό ημερομηνία γέννησης. Για παράδειγμα, wtv 999000 01/06/2000.
Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην υπηρεσία πληροφόρησης στα πιο κάτω τηλέφωνα:
Παγκύπριος αριθμός: 77772212
Λευκωσία: 22804222
Λεμεσός: 25806443
Αμμόχωστος: 24801002
Λάρνακα: 24801880