Στις οικογένεις των Τ/κ που έχασαν δικούς τους ο Στ. Στεφάνου: Ο ανθρώπινος πόνος δεν αναγνωρίζει ούτε συμπατοπλέγματα ούτε ντε φάκτο διαιρέσεις

Ο ανθρώπινος πόνος δεν αναγνωρίζει ούτε συμπατοπλέγματα ούτε ντε φάκτο διαιρέσεις, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος  Στεφάνου, ο οποίος επισκέφθηκε την Κυριακή, στο Λιμνίτη, οικογένεια συμπατριωτών μας που έχασαν την ζωή τους στους σεισμούς της Τουρκίας εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του.

Σε δηλώσεις του στον Πύργο Τυλληρίας ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι «επισκέφτηκα μια οικογένεια στο Λιμνίτη, στην οποία δύο παιδιά έχασαν τους γονιούς εκ των οποίων το ένα παιδί είναι 14 ετών και το άλλο 10 χρόνων».

Περάσαμε, είπε, «είδαμε τα παιδιά αλλά και τους παππούδες που τώρα ανέλαβαν την φροντίδα των παιδιών, δώσαμε μια μικρή βοήθεια μετά από πρωτοβουλία του κόμματος και της κοινότητας για διεξαγωγή εράνου προς ενίσχυση της οικογένειας». Είπε ακόμη πως και η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ έκανε μια μικρή συνεισφορά.

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως ένιωσε την ανάγκη να επισκεφτεί την οικογένεια και να τους πει ότι ο «δικός τους πόνος είναι και δικός μας πόνος και ότι ο ανθρώπινος πόνος δεν αναγνωρίζει ούτε συρματοπλέγματα ούτε ντε φάκτο διαιρέσεις».

Πρόσθεσε πως αυτό το μήνυμα το προσλαμβάνουν πάρα πολύ έντονα οι Τουρκοκύπριοι.

Αυτό, ανέφερε, είδε και όταν επισκέφτηκε οικογένειες στην Αμμόχωστο που επλήγησαν πάρα πολύ ως αποτέλεσμα του σεισμού. Έχουν χαθεί δύο μαθητικές ομάδες που έπαιζαν βόλεϊ, είπε, προσθέτοντας πως αυτά τα συμβάντα φέρνουν τις δύο κοινότητες πιο κοντά και υπογραμμίζουν την ανάγκη όπως επιτέλους λύσουμε το Κυπριακό ώστε και οι δύο μαζί να  μπορούμε διαφεντεύουμε αυτόν τον τόπο.

Ερωτηθείς για την πρώτη εντύπωση του από την νέα κυβέρνηση ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως είναι πάρα πολύ νωρίς. Εμείς, είπε, «είμαστε στην αντιπολίτευση αλλά την ίδια ώρα θα περιμένουμε τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης και ανάλογα θα τοποθετούμαστε». Πρόσθεσε ακόμη πως είναι διεκδικητικοί αλλά την ίδια ώρα είναι και υπεύθυνοι σημειώνοντας πως θα κρίνουν από το περιεχόμενο των πολιτικών της κυβέρνησης για να τοποθετούνται ανάλογα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.