Στις πόσες μεσαιωνικές πρακτικές πάει σπίτι του ο Υπ. Παιδείας;

Του Παναγιώτη Βασιλείου


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

Ομολογουμένως μου αρέσει να αρθρογραφώ για τον πιο ξακουστό υπουργό αυτής της κυβέρνησης των αρίστων. Του έχω μία ιδιαίτερη συμπάθεια και αυτό δεν κρύβεται. «Αγαπώ να τον μισώ» που λέμε και στο χωριό μου. Τι έκανε πάλι ο αξιότιμος κύριος Υπουργός της Παιδείας, του Αθλητισμού και της Νεολαίας και ασχολούμαι με την πάρτη του; Και τι δεν έκανε, θα πει κάποιος διαβάζοντας αυτό το άρθρο… Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις! Θα ήθελα δύο ολόκληρες σελίδες και δεν είναι της ώρας. Ας μείνω στα πιο φρέσκα, τα οποία είναι και πολλά μάλιστα.

Με δική του εντολή στάλθηκαν οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς του μαθήματος των Αγγλικών της Β’ Λυκείου για σχίσιμο σελίδας πριν δοθεί στους μαθητές. Ακολούθως μετά το σάλο που ακολούθησε με απόφαση δική του πάλι αποσύρθηκε το εν λόγω βιβλίο και… ακόμη θα πάρει την ευθύνη! Αντιθέτως, σε χθεσινή του παρέμβαση στο ραδιόφωνο του «Πολίτη» αρνείτο επίμονα να απαντήσει για το ποιος έδωσε την οδηγία και έριξε το φταίξιμο -άκουσον άκουσον- στην Αριστερά και σε όσους αντέδρασαν για το εν λόγω θέμα. «Όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ μπορούν να αγοράσουν τα βιβλία και να τα διαβάζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ», είπε συγκεκριμένα ο κ. Προδρόμου.

Δεν είναι μόνο αυτό, καθώς στις δηλώσεις του «ξέσπασε» κατά της δημοσιογράφου και με περίσσια έπαρση επέμενε να μην απαντά στην ερώτηση «Ποιος έδωσε την οδηγία για σχίσιμο της σελίδας από το βιβλίο των Αγγλικών της Β’ Λυκείου;» Προσπάθησε να ταυτίσει τη δημοσιογράφο, η οποία έκανε τη δουλειά της και περίμενε όπως και ο κόσμος μία απάντηση, με την Τουρκία, λέγοντας πως το ΥΠΕΞ της Τουρκίας υπερασπίζεται τα ίδια πράγματα με την ίδια.

Να ήταν μόνο αυτό που με έφερε εκτός ορίων χθες (Τρίτη 14/09/21)… Καλά το σκέφτηκες, αναγνώστη, όχι! Ο Υπουργός της Παιδείας συνεχίζει το κυνήγι μαγισσών απέναντι στον καθηγητή Τέχνης Γιώργο Γαβριήλ. Η κυβέρνηση των αρίστων συνεχίζει τη δίωξη που εξαπέλυσε σε βάρος του Γιώργου Γαβριήλ καλώντας τον να παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας με κατηγορίες που επισύρουν ακόμα και την απόλυσή του. Για ποιο λόγο; Για έργα που φιλοτέχνησε εκτός χώρου και χρόνου εργασίας.

Η μία μετά την άλλη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας μάς παίρνει και μία δεκαετία πίσω και σιγά-σιγά φτάσαμε στο μεσαίωνα! Τι άλλο θα δούμε; Τι άλλο θα ακούσουμε για τον συγκεκριμένο υπουργό που τα έκανε όλα μπάχαλο; Μα να σου πω και κάτι, κύριε υπουργέ; Δεν φταίτε αποκλειστικά εσείς για αυτά που ανέφερα παραπάνω και άλλα πολλά… Ένας έχει την ευθύνη και όφειλε ήδη να σε στείλει σπίτι σου!

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.