Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν ο Υπουργός Μεταφορών και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας

«Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες, αναχωρούν σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιήσουν σειρά επαφών με Ευρωβουλευτές και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:


Αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι το υπό συζήτηση νέο νομοθετικό πακέτο της ΕΕ “Fit for 55”, το οποίο αποσκοπεί να καταστήσει την ΕΕ την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο μέχρι το 2050. Ενώ η Κύπρος συμμερίζεται την ανάγκη μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, το προτεινόμενο πακέτο το οποίο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση σε Συμβούλιο και Ευρωκοινοβούλιο επηρεάζει σημαντικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας, όπως η ναυτιλία και οι αερομεταφορές.

Κατά τις επαφές τους, οι κ.κ. Καρούσος και Δημητριάδης θα παρουσιάσουν τις εθνικές θέσεις της Κύπρου, με σκοπό να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να επιτευχθούν βελτιώσεις σε διάφορες πρόνοιες των υπό διαπραγμάτευση νομοθετημάτων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.