Στο 2008 καταφεύγει και ο Κυβ. Εκπρόσωπος για να απαντήσει για την ακρίβεια που μαστίζει

Η Κυβέρνηση, δια του Εκπροσώπου της, Μάριου Πελεκάνου, κάλεσε σήμερα το ΑΚΕΛ “να κατέβει από την κερκίδα και να επικεντρωθεί στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος μας, αλλά και που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την απορρόφηση ποσού ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων που μας αναλογεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας”.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Πελεκάνος ανέφερε πως “στο ΑΚΕΛ ξέρουν καλά να παίζουν τον ρόλο του προπονητή της κερκίδας. Ξέρουν, επίσης, καλά την τακτική των εύηχων συνθημάτων, πώς να προπαγανδίζουν προβάλλοντας εκ νέου ερωτήματα που ήδη έχουν απαντηθεί”, ισχυρίστηκε.

Επιμένουν, είπε, “ενώ τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι καταγεγραμμένα, να ισχυρίζονται λίγο ή πολύ ότι η Κυβέρνηση δεν έχει πράξει τάχα το παραμικρό για να αντιμετωπίσει ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο από εξελίξεις εκτός του ελέγχου της. Τους παραπέμπουμε στη χθεσινή μας ανακοίνωση”.

“Όσες ανακοινώσεις και αν εκδώσει το ΑΚΕΛ, ούτε οι αριθμοί ούτε τα γεγονότα δεν πρόκειται να αλλάξουν”, είπε ο κ. Πελεκάνος.

Σημείωσε πως “αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι η στάση του ΑΚΕΛ, το οποίο καλούμε να κατέβει από την κερκίδα και να επικεντρωθεί στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος μας, αλλά και που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την απορρόφηση ποσού ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων που μας αναλογεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας”.

“Οι πολίτες γνωρίζουν καλά ποιος τους οδήγησε στη φτωχοποίηση μέσω ανεξέλεγκτων και μη βιώσιμων πολιτικών, όπως γνωρίζουν και ποιος οδήγησε τη χώρα στο χαμηλότερο επίπεδο ανεργίας από το 2008 και σε ρυθμούς ανάπτυξης εκκωφαντικά αντίστροφους από αυτούς που οι ίδιοι παρέδωσαν”, επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ανέφερε πως “στα πλαίσια των δυνατοτήτων του κράτους, με λύσεις που θα στοχεύουν σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, με ρεαλισμό και ορθολογισμό, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον των επομένων γενεών, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει στον δρόμο της προκοπής και της προοπτικής”.

Η αποτελεσματικότητα των πολιτικών του ΑΚΕΛ, αλλά και της Κυβέρνησης είναι μετρήσιμη, είπε ο Εκπρόσωπος, παραθέτοντας σχετικούς πίνακες. Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε στους πολίτες, κατέληξε.

ΑΚΕΛ: Αυτοί που κυβερνούν δεν άνοιξαν τους λογαριασμούς ρεύματος ακόμα

Άραγε αυτοί που κυβερνούν δεν άνοιξαν τους λογαριασμούς ρεύματος ακόμα; Μήπως στέλνουν πλέον τον οδηγό τους για βενζίνη; Δεν ψωνίζουν όσα αγοράζει κάθε νοικοκυριό; Μόνο με «μαθηματικά Γιαννάκη» δεν υπάρχει ακρίβεια στην Κύπρο και αυξήσεις σε όλα σχεδόν τα είδη πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα, στα καύσιμα, λέει εμφατικά ο σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

«Όσο η κυβέρνηση και ο Συναγερμός προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει ακρίβεια, τόσο επιβεβαιώνουν ότι ζουν σε μια άλλη πραγματικότητα. Γιατί στην πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία, η ακρίβεια γιγαντώνεται και ροκανίζει καθημερινά το βιοτικό της επίπεδο. Επιβεβαιώνουν ακόμα ότι δεν θα συγκινηθούν να πράξουν το παραμικρό για να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι».

Πάντως, για δεύτερη μέρα κυβέρνηση και Συναγερμός δεν απαντούν σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, αναφέρει ο κ. Κoυκουμάς:

  1. Να αποκατασταθεί η ΑΤΑ ή να καταργηθεί; Γιατί δεν σχολιάζουν τη χθεσινή θέση του βουλευτή τους ο οποίος αξίωσε την πλήρη κατάργηση αυτής της κοινωνικής κατάκτησης;
  2. Να καταργηθεί η διπλή φορολογία στα καύσιμα ή να συνεχίσουμε να πληρώνουμε φόρο πάνω στο φόρο;
  3. Να αρχίσουν μειοδοτικοί διαγωνισμοί για το ρεύμα από φωτοβολταϊκά ή να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα 5πλάσια σε 3-4 μεγαλοεπιχειρηματίες;
  4. Να συνεχιστεί η μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα –όπως αποφάσισε η Βουλή- ή θεωρούν ότι δεν την χρειάζονται οι καταναλωτές;

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.