Στο 4,4% ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Οκτώβριο

Στο 4,4% διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο του 2021 ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ) συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία για όγδοο συνεχόμενο μήνα, ωθούμενος κυρίως από τις τιμές της ενέργειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ανοδικά κινήθηκε και σε μηνιαία βάση με την άνοδο τον Οκτώβριο να ανέρχεται σε 0,9% σε σύγκριση με μείωση 0,5% τον Σεπτέμβριο

Παράλληλα, για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2021, σημειώθηκε αύξηση 1,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2020, οι κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο και Μεταφορές παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές με ποσοστά 15,5% και 13,0% αντίστοιχα.

Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά τόσο με τον Οκτώβριο του 2020 όσο και με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστά 27,1% και 4,4% αντίστοιχα

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2021, η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση με άνοδο 5,6%.

Τέλος, για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Μεταφορές με 7,3%.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy