Στο 4,4% ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Οκτώβριο


Στο 4,4% διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο του 2021 ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ) συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία για όγδοο συνεχόμενο μήνα, ωθούμενος κυρίως από τις τιμές της ενέργειας.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ανοδικά κινήθηκε και σε μηνιαία βάση με την άνοδο τον Οκτώβριο να ανέρχεται σε 0,9% σε σύγκριση με μείωση 0,5% τον Σεπτέμβριο

Παράλληλα, για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2021, σημειώθηκε αύξηση 1,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2020, οι κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο και Μεταφορές παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές με ποσοστά 15,5% και 13,0% αντίστοιχα.

Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά τόσο με τον Οκτώβριο του 2020 όσο και με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστά 27,1% και 4,4% αντίστοιχα

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2021, η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση με άνοδο 5,6%.

Τέλος, για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Μεταφορές με 7,3%.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.