Στο 40% της κανονικής για το μήνα η βροχόπτωση μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου

Στο 40% της κανονικής για μήνα Φεβρουάριο, ανήλθε η μέση ποσότητα βροχόπτωσης που έπεσε στις ελεύθερες περιοχές από την 1η μέχρι το πρωί (08:00) της 16ης του τρέχοντος μήνα, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης από την 1η μέχρι το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου ανήλθε στα 32,5 χιλιοστά, σε σύγκριση με 81,6 χιλιοστά που είναι η κανονική βροχόπτωση για το μήνα.

Η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης κατά την ίδια περίοδο σημειώθηκε στην Πάνω Παναγιά με 74,7 χιλιοστά που αντιστοιχεί, όμως, στο 65% της κανονικής βροχόπτωσης για μήνα Φεβρουάριο.

Ακολουθούν ο Σταυρός της Ψώκας με 71,6 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 53% της κανονικής, ο Πρόδρομος με 62,5 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 43% της κανονικής και τα Πλατάνια με 55,3  χιλιοστά και με 38% της κανονικής.

Αντίθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, η μικρότερη ποσότητα βροχόπτωσης κατά την περίοδο 1 μέχρι 16 Φεβρουαρίου σημειώθηκε στον Λυθροδόντα με μόλις 13,8 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 20% της κανονικής για το μήνα, στην περιοχή αεροδρομίου Λάρνακας με 13,6 χιλιοστά με 23% της κανονικής για το μήνα και στην περιοχή Αθαλάσσας στη Λευκωσίας με 15 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 32% της κανονικής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy