Στο 60% του 2019 η επιβατική κίνηση τον Αύγουστο

Ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας δείχνουν τα στοιχεία της Hermes

Ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Hermes Airports.  H διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου έδωσε ελπιδοφόρα μηνύματα για σταθερά ανοδική πορεία μετά από 18 μήνες πολλών προκλήσεων ένεκα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα νούμερα, τους πρώτους 8 μήνες του 2021, η επιβατική κίνηση έφτασε τους 2,511,239 επιβάτες, που αντιστοιχεί στο 33% του 2019 για την ίδια περίοδο.  Το ποσοστό αυτό δείχνει μεν ότι υπάρχει ακόμα δρόμος, ωστόσο, η τάση είναι σαφώς ανοδική.  Ειδικά ο Αύγουστος, έκλεισε με εντυπωσιακά αποτελέσματα, τηρουμένων των αναλογιών, αφού η επιβατική κίνηση έφτασε τους 867,104 επιβάτες, ποσοστό γύρω στο 60% του 2019, ενώ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο είχαμε 440,944 και 772,136 επιβάτες αντίστοιχα. Ενδεικτικό είναι ότι τον περσινό Αύγουστο, η επιβατική κίνηση δεν ξεπέρασε τις 296,266 επιβάτες.  Έχουμε δηλαδή τριπλασιασμό της κίνησης σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Πέραν τούτου, σύμφωνα με τη Hermes, η πλατφόρμα Cyprus Flight Pass αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την ανάλυση του ταξιδιωτικού χάρτη από και προς την Κύπρο αφού παρέχει πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό στοιχείων τα οποία προσφέρονται για ποιοτικές αναλύσεις με πραγματικούς αριθμούς, κάτι που στο παρελθόν γινόταν στη βάση δειγματοληπτικής έρευνας επιβατών. Αναλύοντας τα στοιχεία του Cyprus Flight Pass για την περίοδο 25 Μαΐου – 22 Αυγούστου 2021, η Hermes έχει σχηματίσει μια ακτινογραφία της επιβατικής κίνησης με χρήσιμες πληροφορίες για χώρες προέλευσης, αεροπορικές εταιρίες, πόλεις και καταλύματα. οι οποίες προέκυψαν μετά από επεξεργασία πέραν του ενός εκατομμυρίου μοναδικών στοιχείων από το Cyprus Flight Pass.

Τάσος Περδίος

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.