Στο 80% η πληρότητα των ξενοδοχείων σε Αγία Νάπα – Πρωταρά τον Ιούλη

Ικανοποίηση για τη σύνδεση με Μόσχα, αλλά με επιφύλαξη λόγω του κόστους

 

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ξενοδόχοι στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της τουριστικής σεζόν, καθώς ο Ιούλιος έκλεισε με πληρότητες ξενοδοχείων σε ποσοστό 80%. Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Αμμοχώστου, Δώρος Τάκκας, δήλωσε χθες ότι ο Ιούλιος ήταν ο καλύτερος μήνας μέχρι σήμερα, με τις πληρότητες να έχουν φτάσει στο 80% περίπου, ενώ φυσιολογικά αναμένεται να συνεχιστεί η ροή τουριστών περίπου στα ίδια νούμερα και τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου.

Ωστόσο επειδή οι περισσότερες κρατήσεις ξενοδοχείων είναι πλέον της τελευταίας στιγμής, δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για τους επόμενους μήνες, αφού τα πάντα κρίνονται από την οικονομική κατάσταση των χωρών από τις οποίες λαμβάνουμε τουρισμό και από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου. «Υπό τις περιστάσεις οι ξενοδόχοι είναι ικανοποιημένοι από τις κρατήσεις και το τουριστικό ρεύμα που υπάρχει μέχρι σήμερα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι έχουμε χάσει τον μισό περίπου τουρισμό που προερχόταν από τη ρωσική και ουκρανική αγορά, υπάρχουν ακόμα ξενοδοχεία που είναι κλειστά», πρόσθεσε ο κ. Τάκκας.


Ο επικεφαλής του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ καλωσόρισε την εξαγγελία της σύνδεσης της Μόσχας με τη Λάρνακα με πτήσεις της Cyprus Airways μέσω της πρωτεύουσας της Αρμενίας. Ταυτόχρονα όμως παρουσιάστηκε επιφυλακτικός εξηγώντας ότι οι πτήσεις αυτές είναι μεγάλου κόστους. «Σίγουρα τα δρομολόγια αυτά θα επιφέρουν κάποια κίνηση από τη Ρωσία, αλλά τα νούμερα που έχουμε υπόψη μας, σύμφωνα και με τον ταξιδιωτικό πράκτορα που οργανώνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο, είναι μικρά. Και τούτο διότι το κόστος του πακέτου είναι ιδιαίτερα υψηλό, λαμβάνοντας υπόψη πως πρόκειται για μία πτήση διάρκειας 8-9 ωρών. Είναι μία καλή εξέλιξη, αλλά δεν περιμένουμε μαζική άφιξη επισκεπτών, εξαιτίας του υψηλού κόστους που έχουν οι πτήσεις αυτές», σημείωσε ο κ.Τάκκας.

Τάσος Περδίος

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.