Στο αρμόδιο Υπουργείο το θέμα του Dialogos για τα νεκρά φλαμίνγκο στην Αλυκή

Ενώπιον του αρμόδιου Υπουργείου με μορφή ερώτησης θα βρεθεί το θέμα που ανέδειξε χθες η ιστοσελίδα μας σε σχέση με τον εντοπισμό νεκρού φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας, που όπως διεφάνη από το ρεπορτάζ μας, κατέληξε από δηλητηρίαση συνεπείας κατάποσης σφαιριδίων μολύβδου.

Διαβάστε επίσης: Το παλιό σκοπευτήριο συνεχίζει να σκοτώνει φλαμίνγκο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων, το περιστατικό θανάτου του φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας, αποτελεί αδιαμφισβήτητο παράδειγμα του χρόνου που χρειάζεται να περάσει, ώστε οι συνέπειες μιας παρέμβασης που αλλοιώνει το περιβάλλον να πάψουν να υφίστανται.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μέσω του Προέδρου του και βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη προχωρεί ήδη σε κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης προς το αρμόδιο υπουργείο, με σκοπό να πληροφορηθεί αν έχουν εξεταστεί τρόποι με τους οποίους η διαβίωση των φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας αλλά και στους άλλους υδροβιότοπους του νηπίου, γίνεται με όσο το λιγότερο πιθανούς κινδύνους, ιδιαίτερα από τα κατάλοιπα του κυνηγίου ή της σκοποβολής.


Επίσης η πολιτεία οφείλει να προβεί σε διερεύνηση άλλων κατάλοιπων που πιθανόν να παρέμειναν από τη λειτουργία του σκοπευτηρίου και που ίσως να αποτελούν κίνδυνο είτε για το περιβάλλον, είτε για τη δημόσια υγεία.

Υπενθυμίζεται πως μετά από αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι στο στομάχι του νεκρού φλαμίνγκο εντοπίστηκαν σφαιρίδια μολύβδου που όπως μας λεχθεί, πιθανόν να καταναλώθηκαν από το πτηνό κατά την παρουσία του στην Αλυκή Λάρνακας σε κάποιο στάδιο της μετανάστευσης του.

Ταυτόχρονα όμως, τα σφαιρίδια μπορεί να κατέληξαν στον οργανισμό του πτηνού πριν από αρκετά χρόνια και η δηλητηρίαση να επήλθε φέτος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.