Στο «δικαστήριο» η πρόεδρος του ΚΚΔ λόγω της καταγγελίας Τατάρ για «προσβολή» στα ΜΚΔ

Στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας κλήθηκε τη Δευτέρα η πρόεδρος του ΚΚΔ, Μινέ Ατλί, λόγω του παραπόνου που είχε υποβάλλει ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ για προσβολή του από ανάρτησή της στα ΜΚΔ.

Η διαδικασία αφορά την πληρωμή εγγυητικής από πλευράς της κ. Ατλί, η οποία δημοσιοποίησε σήμερα την κλήση της στο «δικαστήριο» γράφοντας: «Νιώθουμε τι σημαίνει να ζεις σε μια φασιστική χώρα. Ο σκοπός της εγγυητικής είναι να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι δεν θα ξεφύγουν από τη δίκη. Μη φοβάστε, εδώ είμαι, δεν θα πάω πουθενά».


Δικηγόρος της Μινέ Ατλί στην διαδικασία ήταν ο πρόεδρος του τ/κ δικηγορικού συλλόγου, Χασάν Εσένταγλι, ενώ για στήριξή της στο «δικαστήριο» παρουσιάστηκαν άλλοι 17 δικηγόροι.

«Πόνεσε πολύ το ότι στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκα ως δικηγόρος, αλλά ως κατηγορούμενη», δήλωσε έξω από το κτίριο η Μινέ Ατλί επαναλαμβάνοντας ότι «εγώ δεν φοβάμαι, εμείς δεν φοβόμαστε. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε. Δεν θα το σκάσουμε ούτε από την δίκη, ούτε από τον αγώνα. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για την ελευθερία έκφρασης σε αυτή τη χώρα». Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υπάρχει σεβασμός στην υπεροχή της δικαιοσύνης, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.