Στο δικαστήριο o Ιωνάς θα κληθεί να λογοδοτήσει για τις συνθήκες θανάτου K.Παπακώστα

Ο κ. Ιωνάς Νικολάου θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον του δικαστηρίου

  • Την Τρίτη η δίκη για τις συνθήκες θανάτου Κώστα Παπακώστα
  • Ο κ. Ιωνάς Νικολάου θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον του δικαστηρίου

 

«Με τρεις ιατρικές γνωματεύσεις του ιατροσυμβουλίου ότι επερχόταν ο θάνατός του, αρνείτο πεισματικά να δώσει την έγκρισή του να πάει στην εκκλησία εκατό μέτρα μακριά με τη συνοδεία δεσμοφύλακα. Αρνήθηκε πεισματικά να μας επιτρέψει, παρά τις προσωπικές επαφές που είχα μαζί του, να τον αφήσει να περπατά λίγο έξω από το νοσοκομείο. Εκεί δεν ξύπνησε μέσα του η πολιτική ευαισθησία; Έπρεπε να τον αφήσουν να πεθάνει; Έναν άνθρωπο που ανάλωσε τη ζωή του στους αγώνες της Κύπρου τον άφησαν να πεθάνει με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε».

Ο καταγγελτικός λόγος από τον αδελφό του μ. Κώστα Παπακώστα, Ι. Παπακώστα, στη διάρκεια εκπομπής, την περασμένη Τρίτη, στον τηλεοπτικό σταθμό «Άλφα». Ο πρώην υπαρχηγός της Αστυνομίας αναφερόταν στην παραίτηση του Ιωνά Νικολάου και την ανακολουθία των δηλώσεων και πράξεών του ανάλογα με το αν βρισκόταν στην κυβέρνηση ή αντιπολιτευόταν.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «όταν (ο κ. Νικολάου) ήταν στην αντιπολίτευση ασχολείτο μέρα-νύχτα με τα κακώς έχοντα στην Αστυνομία, ωστόσο όταν έγινε υπουργός δεν θυμήθηκε τίποτα από τα όσα έλεγε».

Αναφορικά με την περίπτωση του αδερφού του σημείωσε ότι είχε τρεις ιατρικές γνωματεύσεις του ιατροσυμβουλίου ότι επερχόταν ο θάνατός του και ο Ιωνάς Νικολάου αρνείτο πεισματικά να δώσει την έγκρισή του για να πάει στην εκκλησία (στην αυλή του νοσοκομείου) με τη συνοδεία δεσμοφύλακα.

Αρνήθηκε πεισματικά να επιτρέψει στην οικογένεια να τον αφήσει να περπατά λίγο έξω από το νοσοκομείο. «Εκεί δεν ξύπνησε μέσα του η πολιτική ευαισθησία; Έπρεπε να τον αφήσουν να πεθάνει;» διερωτήθηκε ο κ. Ι. Παπακώστας.

Ο κ. Ιωνάς Νικολάου αναμένεται να κληθεί να δώσει απαντήσεις στο πλαίσιο της δίκης για τις συνθήκες θανάτου του Κώστα Παπακώστα. Η δίκη ορίστηκε για οδηγίες στις 14 Μαΐου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.