Στο δικαστήριο θα οδηγηθεί όπως όλα δείχνουν η υπόθεση με το πρωτοφανές ρατσιστικό επεισόδιο σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τα όσα επικαλείται η εφημερίδα Φιλελεύθερος, η Αστυνομία συμπληρώνει εντός της εβδομάδας τον ποινικό φάκελο και θα ζητήσει οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία και σχετική έγκριση από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Μεταξύ άλλων, το επίμαχο βίντεο που κατέγραψε η Ρωσίδα Σβετλάνα Ζαΐτσεβα από τη φραστική επίθεση που δέχθηκε από δύο αδελφές, θα τύχει επεξεργασίας ώστε στην περίπτωση που η Νομική Υπηρεσία ανάψει το πράσινο φως, να μπορεί να κατατεθεί ενώπιον δικαστηρίου. Παράλληλα γίνονται και διάφορες άλλες συμπληρωματικές εργασίες ώστε τα τεκμήρια που αφορούν στη σοβαρή αυτή υπόθεση να είναι αποδεκτά στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αστυνομία θα διαβιβάσει τον σχετικό φάκελο για οδηγίες στη Νομική Υπηρεσία, με την εισήγηση όπως η υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, αφού κατά την άποψη των ανακριτών προκύπτουν στοιχεία που δικαιολογούν το υπόβαθρο για ποινικές διώξεις.

Η εισήγηση θ’ αφορά στον νόμο περί της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου του 2011, ενώ δεν αποκλείεται να αφορά και σε υπόθεση σχετικά με απειλές, εξύβριση, επίθεση κ.ά.

Το επεισόδιο που καταγράφηκε σε βίντεο από το κινητό της Ρωσίδας, συνέβη σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, μετά από κάποιο μικροατύχημα με αυτοκίνητα. Η Ρωσίδα κάλεσε τις τρεις γυναίκες που επέβαιναν σε όχημα να σταματήσουν, αφού κτύπησαν όχημα που ανήκει σε άτομο με κινητικά προβλήματα και οι δύο εξ αυτών φαίνονται να προέβησαν σε έντονη λεκτική επίθεση κατά της αλλοδαπής. Ενοχλημένες από την πράξη και τους ισχυρισμούς της αλλοδαπής, οι γυναίκες άρχισαν να τη βρίζουν και να την απειλούν, ενώ στο χώρο υπήρχαν και δύο παιδιά.

Καταθέσεις εκτός από τις εμπλεκόμενες έδωσαν ο υπεύθυνος του πάρκινγκ και μια γυναίκα που έτυχε να βρίσκεται εκείνη την ώρα κοντά και να είδε το επεισόδιο.