Στο Δήμο Αγλαντζιάς τριάντα νέοι απο τη Youth Dynamics για τη διαχείριση αποβλήτων

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Τριάντα νέοι απο την οργάνωση Youth Dynamics επισκέφτηκαν τον Δήμο Αγλαντζιάς στις 5 Ιουλίου στα πλαίσια του σχεδίου αλληλεγγύης «Σώσε τη γειτονιά σου, σώσε το μέλλον σου» όπου συναντήθηκαν με την αρμόδια λειτουργό του δήμου για το πρόγραμμα ολιστικής διαχείρισης αποβλήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τους Youth Dynamics «οι νέοι ενημερώθηκαν επίσης για άλλες πράσινες δράσεις του Δήμου Αγλαντζιάς, όπως η ανακύκλωση, τα πράσινα απόβλητα, η εφαρμογή της Κομποστοποίησης, με την οποία εύκολα και ανέξοδα παράγεται φυσικό λίπασμα για τα φυτά και τα δέντρα στη αυλή της οικίας μας όπως και για την υπηρεσία περισυλλογής των απορριμμάτων του xαρτιού που παρέχεται στους δημότες χωρίς καμία χρέωση».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Σώσε τη γειτονιά σου, σώσε το μέλλον σου» αποτελεί μια ορθολογιστική μέθοδο διαχείρισης των αποβλήτων που σκοπό έχει να συνδέσει την παραγωγή αποβλήτων με τη χρέωση για τα σκύβαλα. Μέσα από το πρόγραμμα, οι δημότες μπορούν να περιορίσουν σημαντικά το κόστος των απορριμμάτων που πλήρωναν έως τώρα με την πρακτική εφαρμογή της φιλοσοφίας Εξοικονομώ-Περιορίζω-Επαναχρησιμοποιώ-Ανακυκλώνω.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.