Το 2018 χρονιά ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του χωριού, αλλά και του πεζόδρομου στην τουριστική περιοχή

Χρονιά σημαντικών έργων προδιαγράφεται το 2018 για τον Δήμο Γερμασόγειας, τα οποία θα καλύπτουν τόσο τον παραδοσιακό πυρήνα της κοινότητας όσο και την τουριστική περιοχή. Πρόκειται για έργα τα οποία η συνεχώς αναπτυσσόμενη οικιστικά και άλλως πώς περιοχή και βέβαια οι ίδιοι οι κάτοικοι, ανέμεναν εδώ και χρόνια και τα οποία με την ολοκλήρωσή τους θα αναβαθμίσουν καθοριστικά την ποιότητα της καθημερινότητας.


Το γεγονός ότι μετά  από κάποιες αναποδιές έχουν ξαναρχίσει τα έργα κατασκευής του παρακαμπτηρίου δρόμου που θα δώσει κυκλοφοριακή ανάσα ιδιαίτερα στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού, χαροποιεί ιδιαίτερα τη Δημοτική Αρχή αφού σηματοδοτεί και την έναρξη των διαδικασιών για την πολυπόθητη ανάπλαση του ιστορικού πυρήνα της Γερμασόγειας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κυριάκο Ξυδιά προχωρεί και το θέμα της αναπαλαίωσης του κτιρίου του παλιού Δημοτικού Σχολείου στο οποίο προγραμματίζεται να στεγαστεί το δημαρχείο με όλες τις υπηρεσίες του συγκεντρωμένες. Παράλληλα, με κονδύλι που έχει περιληφθεί στον προϋπολογισμό του δήμου, θα ξεκινήσουν και οι μελέτες και άλλες διαδικασίες για τη γενικότερη ανάπλαση του πυρήνα, ο οποίος θα δώσει μια άλλη πιο ελκυστική εικόνα στην περιοχή του χωριού.

Επειδή όμως η Γερμασόγεια καλύπτει και μια σημαντική περιοχή του παραλιακού τουριστικού μετώπου της Λεμεσού, η Δημοτική Αρχή έχει θέσει στις προτεραιότητές της εκτός των άλλων και την κατασκευή, σε δύο φάσεις, του παραλιακού πεζόδρομου πλαισιωμένου με κάποια άλλα επιμέρους έργα.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της πρώτης φάσης που καλύπτει την απόσταση μεταξύ των ξενοδοχείων Crowne Plaza και Miramare, ο οποίος περιλαμβάνει και την κατασκευή γέφυρας πάνω από τον ποταμό. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, το κόστος του έργου που ανέρχεται στα 2,5 εκατ. περίπου, θα καλυφθεί κατά τα δύο τρίτα από το κράτος και το υπόλοιπο από τους Δήμους Γερμασόγειας και Αγίου Αθανασίου.

Ο κ. Ξυδιάς τονίζει παράλληλα ότι ο δήμος απαιτεί από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα να κινηθούν για το σχεδιασμό και της δεύτερης φάσης του έργου (από το Miramare μέχρι και τα ανατολικά όρια του δήμου). Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Γερμασόγειας δηλώνει έτοιμη να συμβάλει στο σχεδιασμό του έργου και ήδη, όπως αναφέρεται, έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2018 σχετικό κονδύλι για τη μελέτη σε συνεργασία με το Τμήμα Πολεοδομίας.