Στο ερευνητικό κέντρο ΚΟΙΟΣ ο γγ του ΑΚΕΛ – Στήριξη στο έργο του

Χρειάζονται συγκεκριμένες πολιτικές για στήριξη της έρευνας και της τεχνολογίας, είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος μαζί με αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Ερευνητικό Κέντρο «ΚΟΙΟΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Επίσκεψη Στο Ερευνητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου Κοιοσ 21 Scaled

«Χρειάζεται από μέρους της πολιτείας και ειδικά της κυβέρνησης να διασφαλίζεται η χρηματοδότηση και η αξιοποίηση της από το εξωτερικό και ειδικά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρειάζεται επίσης, η κυβέρνηση να δημιουργεί συνθήκες ισότιμης πρόσβασης χρηματοδότησης στο επιστημονικό έργο στην έρευνα και  την καινοτομία», επισήμανε.

Επίσκεψη Στο Ερευνητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου Κοιοσ 19 Scaled

Η έρευνα, η καινοτομία, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, χρειάζεται και όραμα χρειάζεται και καλό σχεδιασμό. «Η δραστηριότητα που αναπτύσσει το «ΚΟΙΟΣ» και η αναγνώριση που έχει διεθνώς με τα βραβεία που πήρε, δείχνει ότι η Κύπρος έχει προοπτική σε αυτό τον τομέα. Θα πρέπει αυτή την προοπτική να την καλλιεργήσουμε», σημείωσε.

Επίσκεψη Στο Ερευνητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου Κοιοσ 17 Scaled

Πρέπει να πω, συνέχισε, ότι έχουμε εντυπωσιαστεί από την επιστημονική δουλειά, που γίνεται σε πολύ σημαντικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας αλλά και της κυπριακής κοινωνίας.

«Η έρευνα και η τεχνολογία είναι φανερό ότι ανοίγουν ορίζοντες και δημιουργούν προοπτικές για κάθε χώρα. Την ίδια ώρα, η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν απαραίτητο πυλώνα μιας βιώσιμης και μιας σύγχρονης εύρωστης οικονομίας.
Η καινοτομία και η έρευνα προωθούν τις ποιοτικές θέσεις εργασίας και αξιοποιούν την επιστημοσύνη. Η Κύπρος διαθέτει πολλούς και καλούς επιστήμονες τους οποίους θα πρέπει να αξιοποιήσουμε για να δημιουργούμε να χτίζουμε το παρόν και το μέλλον της χώρας μας», πρόσθεσε.

Επίσκεψη Στο Ερευνητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου Κοιοσ 16 Scaled

Το Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, σημείωσε, είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το π;vς μπορεί όλα αυτά να λειτουργήσουν.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως το ΑΚΕΛ, αξιολογώντας πολύ ψηλά τα ζητήματα της έρευνας, της καινοτομίας και της αριστείας έχει δημιουργήσει συγκεκριμένο Τομέα, της «Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής».

Ο στόχος μας, επισήμανε, είναι μέσα και έξω από τη Βουλή να λειτουργούμε προς την κατεύθυνση δημιουργίας του απαραίτητου πλαισίου, έτσι ώστε η Κύπρος σε ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό τομέα να μπορέσει να επενδύει, να αναπτύσσει αυτούς τους τομείς και τελικά η Κύπρος να επωφελείται από την προσπάθεια που γίνεται.

Επίσκεψη Στο Ερευνητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου Κοιοσ 13 Scaled

«Εκφράσαμε τα συγχαρητήριά μας στους πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας στο Επιστημονικό Κέντρο «ΚΟΙΟΣ». Το ΑΚΕΛ θα είναι πάντοτε στο πλευρό τους για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε και εμείς έτσι ώστε να χτίζουμε την Κύπρο του αύριο σ’ ένα πολύ δύσκολο κόσμο». συμπλήρωσε.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Γενικός Συντονιστής των Τομέων Πολιτικής, Νεοκλής Συλικιώτης, ο Επικεφαλής του Τομέα Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Δρ Άγγελος Κασσιανός, το μέλος της ΕΕ ΑΚΕΛ Λευκωσίας Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και ο Γραμματέας του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ Αντρέας Σόλωνος.
Επίσκεψη Στο Ερευνητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου Κοιοσ 11 Scaled

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.