Στο εργοστάσιο Αζοφστάλ βρίσκονται ανώτεροι αξιωματικοί δυτικών χωρών, σύμφωνα με ρώσικες πηγές

Ο σύμβουλος του επικεφαλής της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), Γιαν Γκαγκίν, δήλωσε ότι ανώτεροι αξιωματικοί από δυτικές χώρες είναι πιθανό να βρίσκονται στον χώρο του εργοστασίου Αζοφστάλ (φωτογραφία, επάνω, από Reuters) στη Μαριούπολη.

Αξιωματικοί ξένων κρατών

Τη δήλωση αυτή έκανε στις 7 Μαΐου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο RIA Novosti, τονίζοντας πως πρόκειται για αξιωματικούς από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.


«Σε κάθε περίπτωση, μπορώ να επιβεβαιώσω την παρουσία ανώτατων αξιωματικών ξένων κρατών, κυρίως ευρωπαϊκών κρατών», είπε ο σύμβουλος.

342

Το δημοσίευμα της eadaily.com, με τίτλο: «Στο Azovstal στη Μαριούπολη υπάρχουν ανώτεροι αξιωματικοί δυτικών χωρών – DPR»

Σύμφωνα με τον ίδιο, μαχητές του εθνικού τάγματος του Αζόφ, που παραδόθηκαν, μιλούν για αυτό ενώ επιβεβαιώνεται από πολίτες που εγκατέλειψαν το εργοστάσιο μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων.


Ο Γκαγκίν τόνισε επίσης ότι οι προσπάθειες εκπροσώπων άλλων χωρών να συμφωνήσουν με κάποιο τρόπο για την απελευθέρωση των μαχητών του Αζόφ στο Αζοφστάλ μαρτυρούν έμμεσα υπέρ αυτής της υπόθεσης.

Συχνά αιτήματα από Μακρόν

«Συγκεκριμένα, (υπάρχουν) συχνές τηλεφωνικές κλήσεις και συχνά αιτήματα από τον ίδιο τον πρόεδρο (της Γαλλίας) Μακρόν », είπε ο εκπρόσωπος του DPR.


Οπως έγραψε η EADaily, ένας από τους υπαλλήλους του Αζοφστάλ που αποχώρησαν από το εργοστάσιο ανέφερε ότι ξένος στρατηγός βρισκόταν στο εσωτερικό του.

Πηγή: RIA Novosti, eadaily.com, echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.