Στο «φούρνο» η Κύπρος – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίησηΝέα κίτρινη προειδοποίηση είναι σε ισχύ σήμερα Παρασκευή με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς ενώ η σκόνη που αιωρείται στην ατμόσφαιρα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήµερα θα εµφανίζονται παροδικά αυξηµένες ψηλές νεφώσεις καθώς και αραιή σκόνη στην ατµόσφαιρα. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 35 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ η σκόνη υποχωρεί. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή και την ∆ευτέρα θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις, ενώ από την Κυριακή στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται και πάλι σκόνη. Η θερµοκρασία αναµένεται να σηµειώσει µικρή πτώση µέχρι την ∆ευτέρα, παραµένοντας αρκετά πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.