Στο Γυμνασίο Αγίου Δομετίου μεταφέρονται οι μαθητές του σχολείου Φανερωμένης-Εγείρονται ερωτηματικά

Έλα στο Google News

Ερωτηματικά εγείρονται σχετικά με τη μεταφορά των τελειόφοιτων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου της Φανερωμένης στο Γυμνάσιο του Αγίου Δομετίου και όχι στο Παγκύπριο. 

Η εκπρόσωπος των Συνδέσμων Γονέων των Σχολείων της Φανερωμένης Αναστασία Τσάτσου εξήγησε στον Άστρα ότι υπήρχαν 7 τελειόφοιτοι μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο εκ των οποίων οι δύο θα φοιτήσουν σε σχολεία της επιλογής τους, και  οι άλλοι πέντε θα έπρεπε κανονικά να φοιτήσουν στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Όπως ανέφερε η κ. Τσάτσου αυτό δεν έγινε, αφού μόνο για τα δύο παιδιά υπήρξε έγκριση. Σημείωσε ότι οι γονείς των άλλων τριών μαθητών έλαβαν επιστολή κατά την οποία τους ανακοινωνόταν ότι δεν εγκρίθηκε η φοίτηση των παιδιών τους για το Παγκύπριο και ότι θα φοιτήσουν στο Γυμνάσιο του Αγίου Δομετίου.

Η κ. Τσάτσου είπε ότι έστειλαν επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας τους λόγους που τα τρία παιδιά δεν έλαβαν έγκριση. Τόνισε ότι αν τα κριτήρια αφορούν τον τόπο διαμονής των μαθητών, τότε έπρεπε όλοι οι μαθητές να φοιτήσουν στο Παγκύπριο.

Ανέφερε παράλληλα ότι αν τελικά τα παιδιά φοιτήσουν στον Άγιο Δομέτιο πρέπει να υπάρχει λεωφορείο για τη μεταφορά τους, αφού ήταν και όρος κατά τη συζήτηση για το κλείσιμο των σχολείων. Εξέφρασε την ευχή να γίνει τουλάχιστον αυτό, αφού ήδη ξεκίνησαν να αναθέτονται τα συμφωνημένα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.