Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας που θα ξεκινήσει στις 17 Μαρτίου 2020 παραπέμφθηκε χθες ο 49χρονος από τα Λειβάδια στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Εναντίον του κατηγορουμένου καταχωρίστηκε χθες υπόθεση και έγινε παραπομπή στο Κακουργιοδικείο με πολύ σοβαρές κατηγορίες για κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει συνολικά 13 κατηγορίες με τα αδικήματα να τοποθετούνται χρονικά από την 1η Μαρτίου 2018 μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2020. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι κατείχε ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο τύπου Καλάσνικοφ, ένα περίστροφο Python, ένα περίστροφο άγνωστης μάρκας, ένα πιστόλι Beretta 9 χιλιοστών, 151 σφαίρες 7,62 χιλιοστών και 14 σφαίρες πιστολιού διαμετρήματος 45 χιλιοστών, οι οποίες βρέθηκαν μέσα στο κουτί του μετρητή της ΑΗΚ στο σπίτι του στα Λειβάδια.

Ο 49χρονος κατηγορείται επίσης για κατοχή 199 σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων, κατοχή 10 σφαιρών περιστρόφου 3,57 mm, κατοχή 9 σφαιρών 9 mm, κατοχή εκτοξευτή αερίων που βρέθηκε κάτω από τα καθίσματα του αυτοκινήτου του και κατοχή εκτοξευτή ηλεκτρικής ενέργειας, επίσης κάτω από τα καθίσματα του αυτοκινήτου.

Τάσος Περδίος