Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού ανέφερε το μεσημέρι στον ΑΣΤΡΑ ότι τέθηκε σήμερα υπό 8ήμερη κράτηση ένα άτομο, που φέρεται να είναι ο διακινητής των μεταναστών

Στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά βρίσκονται οι Σύροι πρόσφυγες που έφτασαν χθες βράδυ στην Κύπρο από την Τουρκία. Το πλοιάριο προσέγγισε τα παράλια στην περιοχή της Μανσουρας και άκατος της λιμενικής αστυνομίας το οδήγησε στο αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου Τυληριας γύρω στις 10 χθες βράδυ. Οι 60 από τους επιβαίνοντες του σκάφους ήταν άνδρες, στην πλειονότητα τους κάτω των 40 ετών, ανάμεσα τους και 7 ανήλικοι. Μαζί τους βρισκόταν και μια γυναίκα η οποία ανέφερε ότι την περιμένει ο σύζυγος της, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο πέρσι με καΐκι.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού ανέφερε το μεσημέρι στον ΑΣΤΡΑ ότι τέθηκε σήμερα υπό 8ήμερη κράτηση ένα άτομο, που φέρεται να είναι ο διακινητής των μεταναστών. Ο κ. Στυλιανού είπε ότι αξιολογούνται οι πληροφορίες από τους ίδιους τους μετανάστες ότι και άλλα πρόσωπα ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν από την Αττάλεια προς την Κύπρο. Πρόσθεσε ότι θα αξιολογηθεί η κατάσταση του καθενός, γίνονται διευθετήσεις για επανένωση των οικογενειών ενώ τα 4 από τα 7 ασυνόδευτα παιδιά θα τα αναλάβει το Γραφείο Ευημερίας.