Στο μικροσκόπιο Γ. Εισαγγελέα και Γ. Ελεγκτή το ΓεΣΥ

Εντατικός διάλογος για προβλήματα ΓεΣΥ, ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ αποφασίστηκε στο Προεδρικό 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει σύσκεψης με όλους τους αρμόδιους φορείς για το ΓεΣΥ, Λευκωσία 13 Ιανουαρίου 2022.

Αδυναμίες και θέματα που χρήζουν άμεσων ρυθμίσεων, όπως μεταξύ άλλων η αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας που αφορά τους προϋπολογισμούς τόσο του Γενικού Συστήματος Υγείας όσο και του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας αλλά και η ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών ελέγχου για πάταξη των καταχρήσεων, διαπιστώθηκαν στη σύσκεψη της οποίας προήδρευσε χθες Πέμπτη στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με όλους τους αρμόδιους φορείς για το ΓεΣΥ.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣε γραπτή δήλωσή της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού, αναφέρει ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Υγείας, ο Γενικός Ελεγκτής, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, οι πρόεδροι του ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Cna Tf188Aeb21E6D488191Efef4E9Ef921D5 Scaled
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Νίκος αναστασιάδης προεδρεύει σύσκεψης με όλους τους αρμόδιους φορείς για το γεσυ, λευκωσία 13 ιανουαρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αναφέρει, συζητήθηκαν οι σχέσεις μεταξύ ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ και οι τρόποι ρύθμισης των υποχρεώσεων του ΟΑΥ για περαιτέρω κάλυψη των υποχρεώσεων του κράτους που άπτονται θεμάτων του ΟΚΥπΥ, καθώς και η διασφάλιση βιωσιμότητας του ΓεΣΥ.

Όπως προσθέτει, σημαντική ήταν η συνεισφορά τόσο της Γενικής Εισαγγελίας όσο και του Γενικού Ελεγκτή στους τρόπους αντιμετώπισης των αδυναμιών που έχουν διαπιστωθεί ή κενών που έχουν εντοπιστεί.

Περαιτέρω, αναφέρει πως αποφασίστηκε όπως υπάρξει διαβούλευση του ΟΑΥ με τη Νομική Υπηρεσία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν, όπως και διαβούλευση μεταξύ ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ με τον Γενικό Ελεγκτή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι καταχρήσεις.

Επίσης, αποφασίστηκε η άμεση διαβούλευση μεταξύ ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή, αλλά και των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν παθογένειες που παρουσιάζονται στην εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Cna Tb39D2643D9E44B149C0Df5F57C9772E0 Scaled
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Νίκος αναστασιάδης προεδρεύει σύσκεψης με όλους τους αρμόδιους φορείς για το γεσυ, λευκωσία 13 ιανουαρίου 2022.

Τέλος, ο Πρόεδρος κάλεσε το σύνολο των εμπλεκομένων να προχωρήσουν σε άμεσες διαβουλεύσεις, τονίζοντας πως δεν θα δεχθεί με οποιονδήποτε τρόπο αλλοίωση της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ. Όρισε, επίσης, νέα σύσκεψη εντός διμήνου, προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμόρφωση προς όσα έχουν εντοπιστεί ή συμφωνηθεί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.