Στο μικροσκόπιο οι αγορές προϊόντων από τα κατεχόμενα – Ενώπιον του Υπουργικού έκθεση της Επ.Εμπορίου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου θα ετοιμάσει έκθεση και θα την αποστείλει στο Υπουργικό Συμβούλιο ζητώντας από το σώμα να χειριστεί το ζήτημα των ελέγχων στα προϊόντα που περνούν από την πράσινη γραμμή στις περιοχές που ελέγχει η Δημοκρατία τόσο στην πολιτική του πτυχή όσο και στις άλλες πτυχές στις οποίες η επιτροπή εντόπισε προβλήματα, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση, επεσήμανε ότι θα πρέπει να εξευρεθεί λύση στις στρεβλώσεις που δημιουργούνται στον ανταγωνισμό καθώς όπως ανέφερε, παρατηρείται ανισορροπία στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν επιχειρήσεις στα κατεχόμενα σε σχέση με τις επιχειρήσεις στις ελεύθερες περιοχές.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ενδεχομένως θα πρέπει να θεσμοθετηθούν νέοι μηχανισμοί που να συνδράμουν σε πιο αποτελεσματικό έλεγχο των προδιαγραφών ή απαιτήσεων που προβλέπονται στις νομοθεσίες για την εσωτερική αγορά της ΕΕ.

Τόνισε παράλληλα ότι δεν γίνεται προϊόντα που περνούν στις ελεύθερες περιοχές να μην τηρούν κανόνες υγιεινής και ο καταναλωτής να μην το γνωρίζει.

Για αναποτελεσματικότητα στους ελέγχους των κρατικών υπηρεσιών στα σημεία διέλευσης έκανε λόγο ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση, τόνισε την ανάγκη για αποτελεσματικούς ελέγχους ενώ σημείωσε παράλληλα την ανάγκη αστυνόμευσης στην γραμμή αντιπαράταξης για αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

Επεσήμανε παράλληλα ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα που θα μετριάσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται από την έλλειψη κανόνων και ελέγχων στα κατεχόμενα είτε από τις αθέμιτες πρακτικές στις ελεύθερες περιοχές που αναγκάζουν τους πολίτες να ψωνίζουν από τα κατεχόμενα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.