Στο μικροσκόπιο σύσκεψης το μπάχαλο στο Αεροδρόμιο Λάρνακας – Τα μέτρα που πάρθηκαν

Σειρά από μέτρα αποφασίστηκαν κατά την πρωινή σύσκεψη του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτες εικόνες από το αεροδρόμιο Λάρνακας – Στοιβαγμένοι οι ταξιδιώτες

Στο μικροσκόπιο της σύσκεψης που έγινε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τέθηκε το ζήτημα του συνωστισμού, που παρατηρείται κατά τις αφίξεις πτήσεων και οι έλεγχοι επιβατών.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Υπουργός Μεταφορών γνωστοποίησε ότι θα ενισχυθεί το προσωπικό της αστυνομίας και των αεροδρομίων κυρίως στο διαβατηριακό έλεγχο για να υπάρχει καλύτερη ροή, θα επαναλειτουργήσουν τα kiosk express που ήταν κλειστά μέχρι σήμερα και το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην περαιτέρω στελέχωση των αεροδρομίων με νοσηλευτικό προσωπικό οι οποίοι επιβλέπουν και επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα του πιστοποιητικού για τον κορωνοϊό που προσκομίζει κάποιος επιβάτης ιδιαίτερα από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης ανακοίνωσε ότι και οι αρχές των αεροδρομίων θα ενισχυθούν με προσωπικό προσθέτοντας ότι προχθές που παρατηρήθηκε το πρόβλημα συνωστισμού λειτουργούσαν τρεις αψίδες ασφαλείας ενώ σημείωσε ότι πλέον θα τεθούν σε λειτουργία 5 ίσως και περισσότερες.

Ο Γιάννης Καρούσος είπε ακόμα ότι εάν κάποιες ώρες της ημέρας διαπιστώνεται ότι θα υπάρχει αυξημένη αεροπορική κίνηση, τότε οι συγκεκριμένες υπηρεσίες θα ενισχύονται με περισσότερο προσωπικό από ότι έχει αποφασιστεί. Σημείωσε δε ότι κάποια μέτρα έχουν μπει σε λειτουργία από χθες 2 Αυγούστου προσθέτοντας ότι η χθεσινή μέρα κύλησε ομαλά και δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα.

Παράλληλα ο Υπουργός σχολιάζοντας το φαινόμενο συνωστισμού που παρατηρήθηκε προ ημερών στο αεροδρόμιο Λάρνακας και τις έντονες επικρίσεις, ανέφερε ότι είναι καλοδεχούμενη η κριτική και οι εισηγήσεις, για να αντιμετωπίζονται τυχόν θέματα που χρίζουν βελτίωσης. Πρόσθεσε ότι ήταν εκεί τη συγκεκριμένη μέρα και διαπίστωσε το πρόβλημα σημειώνοντας ότι στόχος είναι όχι μόνο να είναι αλλά και να νιώθουν ασφαλείς οι επιβάτες.

Επίσης είπε ότι καθημερινά τα αεροδρόμια της Κύπρου εξυπηρετούν περίπου 8,500 επιβάτες. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος προσωπικά και ομάδα του Υπουργείου βρίσκεται καθημερινά στο αεροδρόμιο για επίβλεψη των διαδικασιών. Ο Υπουργός επανέλαβε ότι οι πολίτες πρέπει να τηρούν τα πρωτόκολλα και να φοράνε προστατευτική μάσκα καθώς είναι υποχρεωτική στα αεροδρόμια, στα λεωφορεία και κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος Υπουργός και η Υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο και δεν είχαν αναφερθεί στην ανάγκη λήψης αυτών των μέτρων, παρά μόνο έκαναν υποδείξεις στους πολίτες για τήρηση των μέτρων.