Στο μικροσκόπιο της Επ. Εσωτερικών της Βουλής η έκθεση του ΟΑΣΕ για τις Βουλευτικές του 2021

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής εσωτερικών της Βουλής τέθηκε σήμερα έκθεση του ΟΑΣΕ για τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Στην συνεδρία ήταν και εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ.

Ανάμεσα στις συστάσεις του ΟΑΣΕ είναι η εισαγωγή ορίου στις δαπάνες της προεκλογικής εκστρατείας των πολιτικών κομμάτων, η τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να προβλέπεται η παρουσία εγχώριων και διεθνών παρατηρητών, να διευκολυνθεί περαιτέρω η πρόσβαση των ατόμων με κάθε είδους αναπηρίες στην εκλογική διαδικασία, να προωθηθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής των εκλογέων, η εφαρμογή κανονισμών πολιτικής διαφήμισης επί πληρωμή και να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη της ερευνητικής δημοσιογραφίας από την δημόσια ραδιοτηλεόραση.


Η προεδρεύουσα της Επιτροπής Εσωτερικών Μαρίνα Νικολάου, ανέφερε ότι θα αποστείλουν επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας διευκρινίσεις αν θα προχωρήσουν σε αλλαγές σε σχέση με την εκλογική διαδικασία.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης και ειδικός αντιπρόσωπος για την κοινωνία των πολιτών στον ΟΑΣΕ, είπε ότι η έκθεση ήταν θετική, σημείωσε ωστόσο ότι πρέπει να βελτιωθούν οι νομοθεσίες. Και η βουλευτής των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου, ανέφερε ότι η έκθεση είναι θετική για την Κύπρο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.