Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής για Ασυμβίβαστο ο διορισμός Αγαθαγγέλου – Τι θα εξετάσει

Ο διορισμός του προέδρου του ΠΙΣ στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΥ χρήζει διερεύνησης και για αυτό η επιτροπή για το ασυμβίβαστο αποφάσισε να εξετάσει το θέμα, ανέφερε στον Άστρα η πρόεδρος του Ηλιάνα Νικολάου.


Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή σε πρώτη της συνεδρία ζήτησε ήδη από το Υπουργικό Συμβούλιο να καταθέσει όλα τα στοιχεία, και το δικαιολογητικό της απόφασης του για τον διορισμό του κυρίου Αγαθαγγέλου, περιλαμβανομένης της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα. Η κυρία Νικολάου επισήμανε ότι η επιτροπή για το ασυμβίβαστο είναι αρμόδια να αποφασίσει κατά πόσον ο διορισμός του κυρίου Αγαθαγγέλου παραβιάζει τη σχετική νομοθεσία, γι αυτό και ζητήθηκε και από τον κύριο Αγαθαγγέλου να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση. Εάν υπάρχει αμφιβολία για οτιδήποτε, πρόσθεσε, μπορεί να κληθεί ο κύριος Αγαθαγγέλου με τον δικηγόρο του για να του υποβληθούν ερωτήσεις.

Σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη αναταραχή στην κοινή γνώμη, ωστόσο, ξεκαθάρισε, η Επιτροπή για το ασυμβίβαστο, λειτουργεί με βάση τη νομοθεσία. Στόχος, είπε, είναι να ξεκαθαρίσει το θέμα το συντομότερο, γι αυτό και η επιτροπή προγραμματίζει, εφόσον έχει ενώπιον της όλα τα στοιχεία, να συνεδριάσει ξανά τον Αύγουστο.  Ερωτηθείσα, είπε ότι το πόρισμα της επιτροπής είναι δεσμευτικό, ωστόσο, πρόσθεσε, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να καταχωρήσει έφεση στο διοικητικό δικαστήριο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.