Στο μικροσκόπιο της κοινοβουλευτικής επιτροπής θεσμών τα Pandora papers

Metal mailboxes and lock in business center of an urban neighborhood. Mail boxes in rows at entrance of modern building. Security storage mailroom for secret files or corporate postal service.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11π.μ. η πρώτη συνεδρία της επιτροπής Θεσμών της Βουλής η οποία θα εξετάσει τα Pandora Papers, μετά και το σχετικό ψήφισμα που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ευρωκοινοβούλιο, στο οποίο γίνεται ονομαστική αναφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομα του.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΑιχμές και ερωτήματα προς τους καλεσμένους και τους θεσμικούς φορείς όσον αφορά τους ελέγχους που είχαν κάνει ή και τι προτίθεται να πράξουν σχετικά με το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κατέθεσαν οι βουλευτές στην επιτροπή θεσμών.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης ανέφερε ότι είναι ευθύνη των αρμόδιων αρχών αν θα μας πουν τι προτίθεται να κάνουν αλλά και παράλληλα συγκεκριμένες πρακτικές να πρέπει να επιτρέπονται ή τουλάχιστον να απαγορεύονται όταν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Πασιουρτίδης αναφέρθηκε επίσης και στο εύλογο ερώτημα που προκύπτει από τους δημοσιογράφους του ρεπορτάζ που προκύπτει κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διατηρεί ακόμα γραφείο το οποίο δεν ελέγχει να αφήνει να κάνει
πράξεις στο όνομα του.

Η κα. Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε από την πλευρά της στους Δημοσίους Υπαλλήλους οι οποίοι ενδεχομένως να «πουλούν εκδούλευση» στην εκάστοτε κυβέρνηση, κάτι το οποίο προκάλεσε μια μικρή αναστάτωση προς τους φιλοξενούμενους.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Κερύνειας του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης σχολίασε ότι η αντιπολίτευση πολιτικοποιεί το θέμα και “συνέστησε” σε όλους όσους ασκούν πολιτική να πουλήσουν τις άλλες τους δραστηριότητες γιατί κάποια στιγμή θα υπάρξει μια σύγκρουση συμφέροντος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.