Στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή οι τιμές στο ηλιέλαιο

Το ενδεχόμενο ύπαρξης συνθηκών αισχροκέρδειας και στην αγορά του ηλιέλαιου, ερευνά η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή, μετά τη σχετική έρευνα που άρχισε για τον ίδιο λόγο και στην περίπτωση της αγοράς γάλακτος.

Όπως δήλωσε στη Μεσημβρινή Έκδοση ο αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας, υπό το φως του Παρατηρητηρίου τιμών που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, οι αυξήσεις στο λάδι είναι σοβαρές αφού φτάνουν μέχρι και το 20%, σε μια συσκευασία.

Ο Αντώνης Ιωάννου επεσήμανε ότι οι αυξήσεις σε αυτή την κατηγορία προκαλούν ανησυχία στην Υπηρεσία και ψάχνουν να βρουν την αιτία.

Την ίδια ώρα χαρακτήρισε ως σοβαρές τις αυξήσεις που καταγράφει το Παρατηρητήριο σε σχέση με τις τιμές των κρεάτων αφού χαρακτηριστικά η τιμή του κοτόπουλου αυξήθηκε μέχρι και 15% ενώ μήνα με μήνα ανεβαίνει όπως είπε, το κόστος στην κατηγορία «ζυμαρικά».

Σημείωσε πάντως ότι δεν έχουν παρατηρηθεί οι τεράστιες αυξήσεις για τις οποίες κάποιοι όπως είπε κινδυνολογούσαν, ιδιαίτερα στο αλεύρι.

Επεσήμανε ότι οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτή την περίοδο, στο θέμα της ποιότητας, ιδιαίτερα του κρέατος και κάλεσε το κοινό εάν εντοπίσει οποιαδήποτε αλλοίωση να καλέσει στο 1429.

Την Τρίτη, θα εκδοθεί και το Παρατηρητήριο τιμών για το Πάσχα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.