Στο «μικροσκόπιο» του ECDC το Euro 2020 – Παρακολουθεί την επιδημιολογική επίπτωση της διοργάνωσης

Ο ECDC, το ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου νόσων, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παρακολουθήσει την επιδημιολογική επίπτωση του φετινού εξ αναβολής ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Euro2020.

Σύμφωνα με τον ECDC, 51 αγώνες θα διεξαχθούν μεταξύ 11 Ιουνίου και 11 Ιουλίου, σε 11 χώρες υποδοχής, με επτά κράτη μέλη της ΕΕ: ​​Δανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Ρουμανία και Ισπανία. Τα υπόλοιπα τέσσερα είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Αγγλία, η Ρωσία και η Σκωτία. Περίπου 460.000 θεατές θα παρευρεθούν στους αγώνες μετά την απόδειξη αρνητικής δοκιμής COVID-19, εμβολιασμού ή προηγούμενης μόλυνσης COVID-19.

Για να διατηρήσει το Πρωτάθλημα ασφαλές, ο ECDC ξεκίνησε δράση παρακολούθησης στις 4 Ιουνίου που θα συνεχιστεί έως τις 16 Ιουλίου 2021 (μία εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά την εκδήλωση). Οι αναφορές θα παρέχονται στην εβδομαδιαία έκθεση απειλών για μεταδοτικές ασθένειες (CDTR).

Όπως δήλωσε σχετικά η διευθύντρια του ECDC Andrea Ammon “καθώς είμαι βέβαιη ότι πολλοί στην Ευρώπη προσβλέπουν στο EURO 2020 και παρακολουθούν τις εθνικές τους ομάδες σε γήπεδα σε όλη την ήπειρο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση ενόψει τυχόν αύξησης των λοιμώξεων.”

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.