Στο Ογκολογικό του ΓΝΛ έλαβαν θεραπεία πέραν των 2.500 ασθενών το 2021, λέει ο ΟΚΥπΥ

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας καθημερινά επιτελείται σημαντικό και δύσκολο έργο και πέραν των 2.500 ασθενών έλαβαν θεραπεία τον τελευταίο χρόνο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Σημειώνει ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό στο Ογκολογικό, γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίζουν δύσκολες περιπτώσεις και καταστάσεις, πώς είναι να μάχεσαι με τον καρκίνο και τη σοβαρότητα της νόσου.

«Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, το 2021 στον Ογκολογικό Θάλαμο νοσηλεύτηκαν 787 ασθενείς, ενώ στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας εξυπηρετήθηκαν και έλαβαν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας 1.795 καρκινοπαθείς με πολύ καλά αποτελέσματα», προστίθεται.

Επισημαίνεται ότι οι εξειδικευμένοι γιατροί, το Νοσηλευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό του Ογκολογικού, εντάσσονται στο Τμήμα μετά από ειδική εκπαίδευση.

Οι άνθρωποι του Τμήματος, αναφέρεται, μπορούν να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά και δύσκολα περιστατικά, αγκαλιάζουν με αγάπη τον καρκινοπαθή ασθενή και είναι πάντα στη διάθεση των οικογενειών των ασθενών, με τις οποίες υπάρχει συχνή επικοινωνία.

«Όλοι οι γιατροί του ΟΚΥπΥ, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό και άλλο προσωπικό, σε κάθε νοσοκομείο και μονάδα εργάζονται σκληρά, με αφοσίωση και αυταπάρνηση, παρέχοντας στους ασθενείς την καλύτερη ιατρική φροντίδα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.